inktvlek

Initiatief voor een Art Quilt Bee; bij jou in de regio ook ?

Een Art Quilt Bee

Laat het duidelijk zijn, dit bericht schrijf ik niet om meer mensen te krijgen die meedoen. Het is een oproep voor Art Quilters om iets dergelijks op te starten in hun eigen omgeving. Draag bij om Art Quilten, experimenteren, leren werken met verschillende materialen, het plezier in het samendoen, het leren van elkaar  te laten werken als een inktvlek.

inktvlek

Het idee om een Art Quilt Bee te starten komt voort uit mijn wens om meer mensen te laten kennis maken met Art Quilten en met het plezier dat je daar mee hebt.
Art Quilten en een Bee lijken twee woorden die misschien niet zo goed bij elkaar passen. Maar het woord workshop past ook niet. Wij gaan samen aan het werk, we leren samen van wat we doen. In die zin is het geen workshop die gegeven wordt maar een ervaringsgebeuren waar we met ons allen instappen. Een Art Quilt groep is het ook (nog) niet, dat kan het altijd nog worden.

Met dat in mijn achterhoofd heb ik in overleg met de Quilt Cottage in Winterswijk een idee voor een Art Quilt  Bee opgezet.  Ik wilde dit niet thuis starten, ik wilde graag leunen op de mogelijkheden van een winkel met meer voorzieningen. Zou daar wel interesse voor zijn ???
In het Achterste deeltje van de Achterhoek zijn een paar Art Quilt groepjes maar die zitten vol, en in dat gebied zitten geen echte Art Quilt docenten.

“Nou” zei ik tegen Tamara van de Quilt Cottage “laten we maar eens beginnen met een groepje van 8 mensen”. Het aanbod voor het nieuwe seizoen kwam uit en er kwam een open dag. Het resultaat is 2 groepen van 12 mensen en nog een paar mensen op de wachtlijst.

Daar is dus behoefte aan.!!
Misschien een idee voor andere Art Quilters die ook samen met anderen aan de gang willen, en hun enthousiasme uit willen dragen. Je hoeft niet alles te weten of alles te kunnen. Je kunt wel samen op weg gaan. En het is altijd mogelijk om als de groep dat wil een docent met een specialisme in te huren. Juist als groep kun je dat doen, in Winterswijk in overleg met de winkel natuurlijk.
Maar we beginnen gewoon om te kijken waar iedereen nu mee bezig is en wat we samen graag op willen pakken. Het programma voor de volgende bijeenkomsten stellen we samen op. Als het goed is komen daar dus 2 programma’s uit. Een voor de ochtendgroep en een voor de middag groep. Want 2 dagdelen hetzelfde doen……..

Het wordt een groot speels avontuur dat we aangaan. Wellicht schrijf ik nog eens blog over wat we beleven en meemaken, met mooie foto’s van ons bezig zijn en de resultaten.

Liesbeth Wessels

 

1 antwoord
  1. Ine Sweere zegt:

    Ja, ik zag het opstarten toen ik in Winterswijk was. Helemaal jaloers want dit zou ik ook willen. Maar vanuit West Brabant geen optie. En ik heb zelf te weinig kennis van artquilten om deze kar te trekken. Ik wens jullie daar veel plezier.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.