Creatieve therapie is een goed medicijn!

Na mijn laatste bericht hier op de blog van het Quiltersgilde is er voor mij even een kink in de kabel gekomen: er is non-Hodgkin kanker geconstateerd en daarvoor krijg ik nu chemo- en immunotherapie. Periodes met weinig energie worden afgewisseld met betere dagen. En wat is dan het beste medicijn? Creatieve therapie waarbij ik in slow-motion steekjes maak en werk aan mijn laatste quilt!

 

De top zit in elkaar!

Nadat ik een beenmergpunctie had ondergaan vermoedde ik al dat ik chemo therapie zou gaan krijgen. Dus bedacht ik mij dat, als ik de top op tijd klaar zou hebben, ik na de eerste chemo-behandeling kon beginnen met het quilten met de hand van deze ‘Double Wedding Ring’ quilt.

 

Op de spanlatten

Dubbelen

Met 4 latten haaks, met behulp van lijmklemmen, op elkaar geklemd, gesteund door 4 stoelleuningen, stond ik midden in de huiskamer de top, voering en achterkant te dubbelen. Zo fijn om niet op je knieën rond te hoeven kruipen! Op tafelhoogte de veiligheidsspelden door de drie lagen van de quilt bevestigen is een stuk prettiger!

 

Stap voor stap, steekje voor steekje

Steekje voor steekje

De specialist had verteld dat mijn haar snel zou uitvallen. Ik besloot toen om het na de eerste chemo kort te laten knippen. Om er alvast een beetje ‘aan te wennen’. Het was een schot in de roos om de quilt alvast klaar te hebben. Het met de hand quilten bracht heel veel rust in mijn hoofd en het creatief bezig kunnen blijven is voor mij heel belangrijk! Wat je dus met recht Creatieve Therapie noemt!

Voor de vulling heb ik 100% katoen gebruikt. Heel fijn voor als je met de hand quilt, maar ik werd gek van al die losse pluisjes die loslieten en overal aan vast bleven plakken! Toen ik bijna klaar was met alles door te pitten, heb ik alvast een bies met de naaimachine aan de voorkant vastgemaakt. Zo kon ik tijdens de kerstdagen deze op mijn gemak omslaan en met hand aan de achterkant vastnaaien.

Inmiddels heb ik 3 chemo’s achter de rug en heb ik een bloot hoofd. Na lang wikken en wegen heb ik besloten geen haarwerk/pruik te nemen. Daarvoor in de plaats knoop ik binnenshuis leuke sjaals om en voor buiten zet ik een lekkere warme gebreide muts met zachte voering op.

 

De Double Wedding Ring quilt past als een jurk ;)

Expositie

Deze quilt zal in ieder geval op tijd klaar zijn voor de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk in april! Ik mag daar mijn Afrikaanse quilts exposeren en ik hoop velen van jullie daar te ontmoeten!

 

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *