Spelen met structuur.

Het is spannend om één van de eerste blogberichten te schrijven die onderdeel zijn van de nieuwe website van het Quiltersgilde. Veel is er veranderd, ik hoop dat het jullie gaat bevallen.

Het bericht van vandaag gaat over structuur, vorm, textuur en reliëf, begrippen die vaak moeilijk te hanteren zijn. Ik ga deze begrippen hier niet uitleggen, maar het betekent wel dat we buiten het platte vlak gaan.

IMG_0926

Ik ben lid van de Art Quilt groep Oost, een groep van gelijkgestemden die technieken leren, met het doel om te zijner tijd te gaan exposeren. Het voordeel van zo’n groep is, dat je niet in je eentje op ontdekkingsreis hoeft te gaan. Structuur is belangrijk in de beleving van een quilt, de quiltlijnen hebben een constructieve functie, zonder die lijnen zijn de 3 lagen niet verbonden. Maar de quiltlijnen hebben ook een functie in de compositie, ze kunnen de kijkrichting bepalen.

IMG_0924

Ik heb hiervoor een geverfde lap genomen, niet 100% katoen, met vulling eronder. Uit de losse pols naai ik cirkels en trek het garen aan, zodat de bulten ontstaan. De tussenliggende ruimte vormen plooien.

IMG_0925

Dit groepje bulten zouden bloemen kunnen vormen, maar ook een lijn die over de quilt gaat lopen. In dit geval wordt dit gebruikt als oefening, ik ben op ontdekkingstocht!!!

Aart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *