Update Joke Hardenbol

Ik ben sinds mijn laatste blogpost niet meer met textiel bezig geweest dus toen ik zag dat ik weer aan de beurt was voor een blogpost had ik zoiets van: ojee, waar moet ik nu over schrijven!

Ik probeer het toch maar.

Handgemaakte boeken

Om te beginnen ben ik vooral druk geweest met het schrijven van de cursus ‘Handgemaakte Artboeken’ die ik in de vorige blogpost aankondigde. Eind augustus was ik daar mee klaar zodat de cursus op de 1e woensdag van september van start kon gaan. De cursisten hebben in middels 6 lessen gehad. Waaronder o.a. :

 

Leporello

Voor die cursus moest ik natuurlijk ook allemaal voorbeelden maken die ik stap voor stap fotografeerde en soms ter verduidelijking een filmpje maakte. Daar ben ik de maand augustus wel mee door gekomen.

 

Omdat er zo enthousiast werd gereageerd op de cursus ben ik ook maar vast begonnen met nieuwe boekvormen zodat er evt. een 2e cursus handgemaakte artboeken kan volgen. Zie de foto hieronder.

 

 

Ik heb nu inmiddels 3 online cursussen: Werken met Tyvek, een Junk journal maken en Handgemaakte artboeken. Ik vind het leuk om te doen en de cursisten zijn ook heel enthousiast. Het fijne is ook dat als je eenmaal toegang hebt de lessen altijd blijven staan zodat je er aan kunt werken wanneer het je uitkomt.

Rolodex

Dan de Rolodex. Daar heb ik niet heel veel voor gedaan, maar een aantal bladzijden zijn er wel bijgekomen.

 

 

De expositie in het Sieboldhuis

Die is inmiddels afgelopen. Er zijn veel bezoekers geweest heb ik begrepen en door de organisatie van het Textielfestival is er een filmpje gemaakt dat straks online te zien zal zijn.

Junk journal

Af en toe heb ik ook nog gewerkt aan de junk journal waar ik in de vorige blogpost over vertelde. Ik merk dat ik het minder inspirerend vind om in een oud boek te werken dan bij mij mijn 1e junkjournal waar ik op zelfgemaakte bladzijden werkte. Het kleurige past toch beter bij me.

 

 

Verder is eindelijk na ruim een jaar Hennie weer voldoende opgeknapt om te komen ”spelen”. Degenen die mijn blog volgen weten dat Hennie om de andere week kwam spelen.   We deden dan vooral allerlei experimenten.

Maar Hennie werd vorig voorjaar ziek en kon niet meer komen spelen. Nu is ze voor het eerst weer geweest. Dat was wel heel fijn. We hebben nog niet echt “gespeeld” maar gewoon even verder gewerkt aan waar we mee bezig waren. Hennie met het maken van een vilten slak en ik met bovenstaand boek van viooltjes.

Opruimen

En lest best; afgelopen weken ben ik vooral aan het ruimen geweest. Eindelijk na 23 jaar wordt mijn piepkleine keukentje uitgebreid. Dat betekent wel dat ik de kamer, waar al mijn werk staat, in moet leveren. Dus die moest helemaal leeggeruimd worden. Dat is een hele klus want die kamer stond hééél erg vol. Want ja, wel gewerkt afgelopen anderhalf jaar maar niets verkocht… want geen markten.

Ook de Weversmarkt, waarvan ik in de vorige blogpost nog zei dat hij door zou gaan,  werd geannuleerd en ‘Verweven’ in Zierikzee ook.

Hopelijk gaat de ‘Kunst tiendaagse’ in Bergen nog wel door. Gelukkig maak ik tegenwoordig vooral boeken, die nemen niet zo heel veel plaats in.

Joke Hardenbol.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *