Les geven, maar dan anders

Naast het maken van textiel werk geef ik er ook graag les in. Dat is in de afgelopen twee jaar maar 1 keer “ live”  gelukt jammer genoeg.

workshop

Ik heb wel een aantal verschillende workshops online gegeven met ondersteuning in een besloten facebookgroep. Daar heb ik zelf ook enorm veel van geleerd! Inmiddels zijn er workshops: bloemencollage, werken met wateroplosbare stoffen, werken met de punchmachine en, de laatst nieuwe, Textiel Collage rond een Thema.
Het voordeel van deze manier van werken vind ik  dat ik veel dieper op de stof kan ingaan. Door de verdeling over ongeveer 5 weken per workshop kan ik meer korte instructies geven , video fragmenten delen en vooral veel foto’s delen. Misschien in de toekomst een combinatie van ‘Live’ en online maken.

 

 

Zoom

Ik was al vele malen gevraagd om via Zoom les te geven, maar heb altijd de boot af gehouden.
Een Facebook kennis uit de VS heeft me toch over weten te halen om voor haar quiltgroep een lezing en een dag-workshop bloemencollage te geven.

Als eerste een camera aangeschaft voor op mijn computer, een paar keer Zoom vergaderingen bijgewoond om te oefenen. Eerlijk gezegd was dat niet echt bemoedigend.  Mmm, meestal vind ik het redelijk saai en veel gedoe met de techniek.
Gelukkig hoefde ik zelf de techniek van de Zoom bijeenkomsten niet te regelen, Pfff. Dat werd allemaal vanuit de quiltgroep geregeld. Een pak van mijn hart.
Naast de camera op de computer kon ik ook mijn IPad gebruiken om dingen te demonstreren.
Het is gelukkig allemaal goed verlopen en de deelnemers waren erg enthousiast.

 

 

Art Quilt wedstrijd Quiltersgilde

De laatste tijd heb ik gewerkt aan een werkstuk voor de Art Quilt Wedstrijd van het Quiltersgilde.
Deze tentoonstelling zal te zien zijn tijdens de Patchwork & Quiltdagen in April. Ook de SAQA tentoonstelling ‘De Oriënt Express’ zal daar te zien zijn en nog vééél meer moois!

 

orient express

 

Hopelijk zien we elkaar daar.

Marijke van Welzen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.