In de ban van Afrikaanse stoffen

Misschien hadden jullie het allang door maar ik besef steeds meer dat ik helemaal in de ban ben van Afrikaanse stoffen! Zodra ik in de buurt van een stofverkoper kom, langs de weg of op de markt, dan moet ik ‘iets’ kopen! Ondertussen heb ik een klein stapeltje verzameld.

 

Stroken stof

DSC01334

Bont gekleurde slinger

Stroken stof

Van elke strook vierkantjes van 4,5 inch gesneden en zonder te kijken deze vierkanten weer aan elkaar genaaid. Het werd een vrolijke boel met die hele sliert van lapjes. Ik weet nu al dat een vlaggetjesslinger met deze stofjes ook heel leuk zal zijn! Zeker als je ergens woont waar het niet altijd even leuk is, moet je immers zelf de slingers ophangen! ;)

 

Intussen ben ik weer even in Nederland en heb de slingers in mijn koffer gestopt om er ‘thuis’ verder aan te kunnen werken. Dat gaat gelijk zoveel fijner op de Bernina! En even hup op de fiets om batting en mooie blauwe stof voor de border te kopen. Het is allemaal gelijk zoveel makkelijker in dit kikkerlandje… zucht.

 

IMG_0150

Op de spanlatten

De quilt wordt groter dan ik dacht en mijn spanlatten zijn eigenlijk net te kort. Het is maar goed dat mijn man er nog niet is want er kan bijna niets meer langs met deze quilt dwars over de tafel in ons flatje in Den Haag. Nu nog quilten en afwerken met een blauwe blies en dan gaat hij naar mijn zoon in New York: warme Afrikaanse kleuren voor de koude winters in NYC!

 

 

Voorraad genoeg?

DSC01331

Er kan nog meer bij!

En hoeveel ligt er nu nog in mijn kast in Accra? Meer dan genoeg voor nog zo’n quilt en er kan altijd nog meer stof bij!!!

 

Groetjes, Hilde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.