Het is weer voorbij die mooie zomer, het Quilt seizoen begint

Officieel hebben wij de derde hittegolf en toch is bij mij het echte zomerse gevoel voorbij. Het gras is in de ochtend nat, de kleuren veranderen en het quilt seizoen gaat van start.

Helaas dit jaar niet met de algemene tentoonstelling. Voor mij was het echt een ijkpunt en hoewel ik  het begrijp, mis ik dit quilt feestje best wel. In de Elzas is er een goed alternatief. Binnenkort start daar het prachtige vierdaagse Quiltfestival in de Elzas. Nederland is vertegenwoordigd door onder anderen  de groep Colorminds . Veel enthousiaste Nederlandse quilters reizen naar de Elzas en via Facebook is er voor de thuisblijvers ook genoeg te genieten. Zo wordt het toch nog een klein beetje een feestje.

Textielfestival 2020

Voor de enthousiastelingen die insturen voor de wedstrijd wordt de maand september nog even flink doorwerken. Het inzendtermijn sluit eind deze maand en ik ben één van die harde werkers. Stap voor stap verander ik het Ikea stofje. Voor de groepen die een plaatsje willen bemachtigen in de Pieterskerk is het ook de maand van de deadline. Het projectplan moet deze maand worden ingediend.Tsjerkepaad Keunstwurk in kerken

De komende maande is er natuurlijk in den lande nog heel veel leuks  te zien. Zo was ik even in het Heitelân en genoot van het Tsjerkepaad. Tot en met zaterdag 14 september zijn de Friese kerken open en is er prachtige kunst te bewonderen. Fantastisch is dat ook textiel wordt geëxposeerd, onder anderen in Pietersbierum waar de textielkunstenaar Annemarie Veenstra samen met de kunstschilder Klaas Werumeus Buning exposeert.

In Tzum zijn de prachtige quilts van Klaske Bloemendaal te bewonderen.


In Sexbierum vielen wij voor het keramiek van Tjabel Klok.  

Het is een aanrader voor een mooie nazomerdag, voor meer info zie de site van Tsjerkepaad.nl

 

Hartelijke groet en geniet de komende maand van alle moois.

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *