Kerst bij Quiltcafé Vught, een gezellige afsluiting

In 2013 werd de film ‘How to make an American quilt’ in de Lambertuskerk in Vught vertoond. Naar aanleiding daarvan was er gelijktijdig een tentoonstelling van quilts in de plaatselijke bibliotheek ingericht. Daar lag een lijst waarop je je naam kon vermelden als je interesse had in een plaatselijk quiltcafé. De tentoonstelling werd goed bezocht en er was duidelijk interesse in een plaatselijke quiltbijeenkomst.

Elke maand

Zo is in dat jaar het quiltcafé Vught ontstaan. Nu uitgegroeid tot een groep die elke maand bij elkaar komt met minimaal 20 leden, maar vaker meer! Er staan 31 leden op de lijst en er is een wachtlijst! De ruimte laat een groter aantal deelnemers helaas niet toe.

We zijn begonnen in de bibliotheek, maar na nog twee andere onderkomens hebben we sinds ruim 3 jaar definitief onze intrek genomen in ‘de Rode Rik’ waar Tineke ons goed verzorgt en we een fijne lange tafel kunnen maken waar we allemaal aan kunnen zitten.

De laatste bijeenkomst van het jaar

Ans Kouwe trekt de kar en elk jaar bedenkt zij ook een leuk kerstwerkje voor de laatste bijeenkomst van het jaar. Dan koopt ze ‘uit de pot’ materiaal voor de workshop, iets lekkers voor bij de koffie en een bloemetje voor Tineke om haar te bedanken voor de goede zorgen. Maandag 16 december hebben we weer een hele gezellige bijeenkomst gehad. Een mooie afsluiting van het jaar. 

Henny Amoureus

Een van de meest trouwe deelnemers van het quiltcafé is Henny Amoureus. Deze pittige dame van over de 90 slaat geen maand over en is verder reuze reislustig. Als er ergens iets te zien is op het gebied van quilten dan stapt ze in de trein. Die reislust heeft ze van haar vader vertelde ze mij. Ze is tevens een vaste gast bij de quiltwinkel in Den Bosch ‘Bossche quilts en meer’.

Henny begon met quilten ongeveer 24 jaar geleden. Aanleiding was het overlijden van haar man. Ze werd meteen lid van het Quiltersgilde, omdat je ‘ergens bij moet horen’. Haar vriendinnen waren quilters en zij is leergierig en dus besloot zij het ook te leren. Ze is blij dat ze begonnen is met quilten. Het heeft haar gezelligheid en vriendschappen gegeven en ze leert nog steeds bij!

Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag had haar schoondochter een verrassingstentoonstelling georganiseerd in Anthoniegaarde (woon-zorg-instelling in Den Bosch) met ruim 30 van haar quilts. Die moesten met een smoesje door Henny afgestaan worden en dat was nog niet zo makkelijk! Sommige quilts mochten van Henny het huis niet uit. De tentoonstelling was een reuze succes en Henny was er compleet door overdonderd.

 

Volgend jaar

De data voor het quiltcafé in Vught voor volgend jaar staan alweer in de agenda’s. We hopen dat Henny en alle andere deelnemers er nog lang van mogen blijven genieten!

Bovenstaande foto’s geven een goede sfeerimpressie van onze kerstbijeenkomst.

Vraag van de redactie van Quiltnieuws

Er zijn ongetwijfeld meerdere quiltcafés in Nederland. Het Quiltersgilde en Quiltnieuws zijn nieuwsgierig naar deze activiteiten. Als je het leuk vind om hierover te vertellen dan nodigen wij je graag uit om dat te laten weten en contact op te nemen via redactie@quiltersgilde.nl

 

Vanuit Vught wensen we iedereen fijne feestdagen en een heel gezond en creatief 2020!

 

Rose-Anne de Haan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *