Winkel woensdag, Quiltfestival Putten

Quiltfestival Putten op Zaterdag 25 mei 2019

De Stoffenstudio en Quiltkelder organiseren zaterdag 25 mei ‘het Quiltfestival Putten’, een dag waar liefhebbers van quilts en creatieve naaivaardigheden hun hart kunnen ophalen. Er zijn de hele dag door demonstraties en aanschuif-workshops. Inspirerende quilts en werkstukken worden geëxposeerd. Voor Quiltfestival-aanbiedingen, opbrengst het goede doel, is er “Aagje’s Marktkraam”.

Met het festival willen de organisatoren het patchwork en quilten promoten

Riek van Beek van de Stoffenstudio zegt met enige trots ”in de loop der jaren is de populariteit van deze hobby in onze regio sterk toegenomen. Ik weet haast wel zeker dat de veelheid aan creatieve mogelijkheden met naald, draad en lapjes die wij aanbieden hieraan heeft bijdragen. Ook dit jaar met het Quiltfestival, op de laatste zaterdag in mei, pakken we groots uit”.

Expositie

Op het festival worden quilts en werkstukken geëxposeerd, die in het afgelopen jaar door cursisten van de Quiltkelder gemaakt zijn. De hele dag door worden demonstraties in quilttechnieken gehouden. De vaste docentes van de Quiltkelder verzorgen aanschuifworkshops. Bezoekers kunnen gratis zelf een klein project maken; de materialen zijn daarvoor aanwezig. Ook geven de docentes informatie over workshops en cursussen die na de zomer worden gegeven voor zowel beginners als voor gevorderden.
Naast het quilten is ook het naaien van eigen kleding weer volop in de belangstelling. De Stoffenstudio biedt tegenwoordig naailessen aan die door een gediplomeerde docente worden gegeven. Vroegtijdig inschrijven op cursussen en workshops wordt aanbevolen omdat er veel belangstelling voor is.

Stoffen Studio PuttenAssortiment van de Stoffenstudio

In de winkel van de Stoffenstudio kunnen bezoekers goed terecht voor een breed scala aan quiltstoffen, fournituren en garens. Voor Quiltfestival-aanbiedingen is er “Aagje’s Marktkraam”. Voormalig quiltdocente Aagje Admiraal verkoopt voordelig al haar quiltboeken, tijdschriften, stofjes, quiltmaterialen, accessoires, etc.
De verkoopopbrengst is voor het goede doel “Naaiatelier voor 100 vrouwen in Nepal”. Aagje licht toe “Graag wil ik mijn vele creatieve (quilt)spulletjes van de hand doen. Met de verkoopopbrengst kunnen we een prachtig hulpproject ondersteunen waarbij vrouwen in Nepal, die veelal niet kunnen lezen of schrijven, een vak met naald en draad leren en een goed salaris kunnen verdienen”.

Praktische informatie:

Zaterdag 25 mei van 10:00 tot 16:00 uur.

Adres: de Stoffenstudio, Klaas Bosstraat 14, 3882 AM Putten.

Meer info over het Quiltfestival: : www.stoffen-babystudio.nl

Over het goede doel in Nepal: www.wildeganzen.nl/projecten/project-naaiatelier-voor-100-vrouwen-in-nepal

 

Riek van Beek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *