Kubus illusie bij de Quilterie

Gevestigd in een voormalige kerk

De Quilterie in Kapelle- Biezelinge (Zeeland) is gevestigd in een voormalige kerk die in 1914 is gebouwd. Een prachtige locatie op loopafstand van het treinstation.

Omdat de hoogte van het gebouw is behouden, is er de mogelijkheid om de grote quilts prachtig op te hangen. Er is een zeer ruime keuze van quiltstoffen en een groot assortiment aan quiltbenodigdheden, patronen, pakketten, boeken, quiltstempels en -templates enzovoort, verkrijgbaar.

De bee’s en lessen worden goed bezocht en er vinden regelmatig workshops plaats voor zowel op hand als met de machine.

 

Jaarlijkse mysterie of project

Elk jaar wordt er een mysterie of project verzorgd. In het begin was het alleen voor cursisten, maar nu kan iedereen meedoen, omdat alle opdrachten op de website worden gezet.

Nadat we één van de vorige jaren de vloertegels van de hal hadden verwerkt tot een quilt is het nieuwe project van dit jaar ook net weer eens iets anders dan anders.

 

Inmiddels zijn we gestart met de “Kubus Illusie”

Mijn oom wilde graag een quilt voor zijn nieuwe huis en dan is het verzinnen wat er leuk zou zijn. Hierover was ikzelf zeer enthousiast, en dan is 1 en 1 twee. Dit gaat het nieuwe jaarproject worden!

Er wordt een blokmaat gekozen (klein, middel of groot), zodat de quilt te maken is in de maat en afmeting van je eigen voorkeur. Alle opdrachten samen vormen een mooi geheel van kubussen met een illusie.

In totaal 6 opdrachten, om de 4 weken. Er wordt genaaid worden op een ondergrondvlies en kan zowel op de hand als machinaal worden gemaakt. Voor de middelmaat is er zelfs een speciale mal ontwikkeld van DQ templates (Triangle Grid Template) om het raster op het vlies te tekenen. Voor deze quilt hebben we mooie stofpakketten samengesteld waar je zo mee aan de slag kunt. Maar zelf uitzoeken in de winkel is uiteraard ook mogelijk en wel zo gezellig!

Iedereen kan meedoen

Er kan direct worden gestart en zelfs op afstand kan er meegedaan worden, omdat de opdrachten gedownload worden op onze website.

Voor vragen en foto’s van vorderingen van medequiltsters, is er een Facebook groep genaamd “Quilterie projecten”.

 

De openingstijden van De Quilterie

Dinsdag en woensdag van 12-16 uur en vrijdag en zaterdag van 10-16.

Schuif gezellig aan de tafel. De koffie en thee staat klaar en er is een toilet aanwezig . Parkeren kan gratis voor de deur. Rolstoel toegankelijk.

De webshop is 24/7 open en vind je op www.dequilterie.nl

Je bent van harte welkom! Graag tot ziens.

 

 

Hartelijke groet van Bianca en team.

Nieuwe Kerkstraat 18

4421 KA Kapelle – Biezelinge

info@dequilterie.nl

WWW.DEQUILTERIE.NL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *