Winkel Woensdag: Quilt Studio het Gooi

Drukker dan ooit!

Het Quiltersgilde wilde graag weten hoe we de dagen bij Quilt Studio het Gooi doorbrengen in deze Corona tijd. Nou die zijn drukker dan ooit!

Om 9:00 uur beginnen we de dag met het lezen van de mail en het klaarmaken van de bestellingen die gedurende de avond en nacht zijn binnen gekomen. Ja echt waar…er zijn veel dames die rond 3:00 uur in de nacht stofjes bestellen! Om 10:00 gaat de winkeldeur open en over het algemeen zijn we dan tot 17:00 uur non-stop bezig met het helpen van klanten.

Klanten komen met lange boodschappenlijsten in de winkel

Zeker in deze tijd waarin minder gereisd wordt komen de klanten met lange lijsten binnen en gaan niet de deur uit voordat ze alles ingeslagen hebben. Want inderdaad moeten we nu regelmatig maanden wachten op bestelde quilt spulletjes! Ondertussen rinkelt de telefoon voor andere bestellingen.

Om 17:00 uur beginnen we met het beantwoorden van de lange lijst mailtjes die die dag zijn binnengekomen. Dan worden opnieuw de bestellingen klaargemaakt en gaat John naar de diverse aflever punten voor brievenbus pakjes en grote pakketten. Daarna halen we snel even boodschappen en proberen we rond 19:30 aan tafel te zitten. Want de lunch schiet er vaak bij in!

 

 

En dan nog de sociale media bijwerken

Vervolgens gaat John vaak nog stofjes snijden en ga ik de foto’s die we gedurende de dag van de quilts van onze klanten hebben gemaakt op Facebook, ons Blog en op Instagram zetten. Daarna moeten de stoffen die uitverkocht zijn nog van de website gehaald worden. En bestellen we andere uitverkochte artikelen na bij de fabrikanten. Meestal is het dan al een uur of 22:00. Als we nog puf hebben zetten we de nieuw binnen gekomen stofjes nog in onze webshop. We spreken de presentatie plannen voor de volgende dag door. Want John begint meestal al vroeg met het aanvullen van de verkochte stofjes en het maken van leuke nieuwe hoekjes in de winkel. En daarna mag ik nog tot na het laatste journaal quilten op de bank! Want het hebben van een quiltwinkel betekent zeven dagen per week werken van s’ochtends vroeg tot laat in de avond.

Enthousiaste reacties

Maar wat is het leuk om steeds jullie enthousiaste reacties te horen. En omdat de stofjes wegvliegen hebben we echt heel vaak nieuwe lapjes! En hoe heerlijk is het als jullie tevreden de deur uit gaan. Vol plannen voor nieuwe projecten, of weer vol goede moed om een quilt nu eindelijk af te maken. We kunnen vaststellen dat er in deze Corona tijd meer dan ooit gequilt wordt en dat deze heerlijke hobby jullie door de tijd heen sleept!

 

Groetjes,

John & Yvonne

Quilt Studio het Gooi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *