Wat was het weer gezellig op de medewerkersdag

Medewerkersdag 2017

Het Quiltersgilde kan haar activiteiten doen door de vele vrijwillige medewerkers. Ongeveer tachtig personen die structureel tijd steken in de vele werkzaamheden door het hele land.
Een keer per jaar komen ze bij elkaar om in het zonnetje gezet te worden. Die medewerkersdag was vrijdag 29 september 2017.

Na een kopje koffie heet Inge Schoonderwoerd, onze voorzitter, iedereen van harte welkom. Ze blikt nog even terug op de zeer geslaagde Algemene tentoonstelling in Alkmaar, en ze kijkt vooruit naar de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts in maart 2018 in Apeldoorn. Volgend jaar is het een jubileumjaar voor het Quiltersgilde en dat gaat gevierd worden.

Afscheid nemen

Ook dit jaar namen 3 vrijwilligers afscheid. Na negen jaar  geven zij hun taak over aan nieuwe medewerkers. Zij worden toegesproken en bedankt door onze voorzitter

De zilveren patch

Iedereen, die 5 jaar als vrijwillger meegewerkt heeft, wordt bedankt en krijgt de zilveren patch. Een prachtig sieraad, speciaal gemaakt voor het Quiltersgilde. Ook dit  jaar waren er weer 9 mensen die daarvoor in aanmerking kwamen.

 

Lezing over Modern Quilten

 

Marina Brito de Campos heeft een lezing over Modern Quilting  gehouden.  Zij benadrukt dat er geen regels zijn voor modern quilten. Er is geen quilt-politie. Wat denken WIJ dat Modern Quilten is ? Het is belangrijk om met onze leden hierover  een open discussie  aan te gaan.

De Amerikaanse site van MQG biedt veel mogelijkheden, waarvan we onze leden willen laten profiteren. Ook zeker een interessant onderwerp voor de regio’s.

Heerlijke lunch

Middag workshop; een kerstbal met Staphorster stipwerk

Drie dames uit Staphorst komen ons vertellen over Staphorst en het Staphorster stipwerk. En dan mogen we het zelf gaan doen.
Niets is zo leuk voor bezige bijen dan actief aan het werk te gaan. Er wordt wat afgestipt. Iedereen is geconcentreerd bezig met als resultaat verschillende leuke kerstballen.Na een geslaagde dag gaat iedereen naar huis en krijgt nog een extra flesje mee.  Een collectors item

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *