Winkel Woensdag: Q-snap Floorframe

Opspannen en rijgen een hele klus

Bijna iedere quiltster ziet het meest op tegen opspannen en rijgen/sandwichen van de quilt.
Met het Q-snap floorframe is deze klus eenvoudig te klaren. Je kunt er op tafelhoogte aan zitten werken. De quilt is door de handige klemmen op de bovenkant altijd strakgespannen. Hierdoor ontstaan nooit meer plooien en vouwen in de onderkant.
Het frame is gemaakt van lichtgewicht PCV en kan helemaal uit elkaar genomen worden. De doos schuif je zó onder het bed of in een hoekje, het blijft niet in de weg staan. Ook is het zo makkelijk te vervoeren als je het met bevriende quiltsters wilt delen of samen met je quiltgroep aanschaft.

 

Demonstratie op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar

Tijdens de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar werd het Q-snap Floorframe uitgebreid gedemonstreerd. De hele dag stonden dames en heren geïnteresseerd te kijken naar wat eigenaresse Wilma Bruins en haar medewerksters lieten zien. Jammer genoeg was de stand te klein om mensen zélf achter het frame te laten kruipen en het te proberen, wat vooral fijn is op het frame mét de extra pootjes eronder. Hierdoor komt het frame schuin te staan, als een lessenaar.  Dit levert een ergonomische verantwoorde en zeer plezierige zit op.  In deze houding is het frame vooral geschikt om aan te quilten. Helaas was er dit jaar geen ruimte voor om dit ter plekke te laten zien, de meeste mensen begrepen wel hoe we het bedoelen.

 

Groot enthousiasme

Veel dames liepen voorbij met de opmerking dat zij  machinaal quilten. Maar juist dan wil je toch werken met een strak opgespannen quilt.
Een aantal bezoekers kwamen enthousiast vertellen over hun aanschaf van het frame, verleden jaar in Breda of tijdens  een beurs. Leuk om te horen hoe blij zij ermee zijn. Zij gingen aan omstanders  uitleggen hoeveel plezier ze van hun aankoop hebben en waarom.
Er zijn ook  dames die vertellen dat ze hem hebben aangeschaft maar dat de doos nog niet  open is geweest. Dat is wel jammer om te horen. Maar kennelijk ligt er dan nog geen top klaar om te sandwichen.

Veel dames herkennen het frame van oudere aangeschafte kleine quiltframes, eigenlijk borduurframes. De grotere maten daarvan worden ook als vierkant quiltframe gebruikt.
Q-snap verkoopt deze in de maten 15 – 20 – 27 en 43 cm. In de prachtige Laurenskerk gingen er verschillende over de toonbank. Blij zijn klanten ook met de losse klemmen die zij ter vervanging van een ooit gesneuvelde klem kunnen aanschaffen.
Bezoekers raadplegen via de site van het Quiltersgilde van tevoren de links naar de websites van de standhouders. Dat bleek uit geïnteresseerden die bewust op zoek waren naar onze stand. Een andere veel gehoorde opmerking was dat men over ons ‘gelezen’ had in het Quiltnieuws.  Dat kan niet anders dan duiden op de advertenties daarin. Zo zie je maar hoe Quiltnieuws door veel lezers van voor naar achter wordt uitgespeld.

 

 

Meer informatie over prijzen en verkoopadressen:  www.quiltframe.nl

mailen kan ook :   info@quiltframe.nl

Wilma Bruins-Jorna

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *