Wie is modern quilter Rianne Doller?

Afgelopen tentoonstelling in de broodfabriek stond ik rustig met mijn Quiltersgilde tas van de quilts te genieten toen iemand me aanvloog met de woorden (vergeef me dat ik de precieze woorden niet meer weet):

‘Ik denk dat jij het jongste lid van het quiltersgilde bent!’

Geen hallo hoe maak je het, wat vind je van de quilts etc. Nee meteen enthousiasme en een mooi label. Het label ‘jongste lid van het quiltersgilde’ neem ik met liefde aan. Nu in jaren jong, over 40 jaar jong van hart en geest.

 

 

Wie is Rianne?

De reden dat je nu van mij hoort is dat ik de nieuwste vrijwilliger bij het Quiltersgilde ben. Ik ga bijdragen aan de ledenwerving en de digitale aanwezigheid van het Quiltersgilde. Daarbij ga ik vooral kijken hoe het Quiltersgilde met het inzetten van digitale middelen een jongere doelgroep kan aanspreken. Want zoveel jongere leden zijn er namelijk niet. En die nieuwe middelen zijn natuurlijk ook heel leuk voor de huidige leden. Een optie is bijvoorbeeld het aanbieden van quiltlessen voor kinderen en hun ouders of grootouders samen.

Na jaren van quilten en vriendschap opbouwen voelde ik namelijk de behoefte om meer bij te dragen aan het Quiltersgilde. Via mijn achtergrond in web design en onderzoek zit ik in mijn huidige functie prima op mijn plek. Maar daarover later meer.

Wat voor quilts maak ik dan?

Ik quilt ongeveer 8 jaar nu, en ben zo’n 5 jaar lid van het Quiltersgilde. Overigens heb ik het quilten van mijn moeder geleerd, dus je zou ook kunnen zeggen dat ik al mijn hele leven een quiltster ben geweest in meer of mindere mate. Hier ter illustratie mijn eerste affe quiltproject!

RD Uil quilt patchwork schoudertas

Mijn stijl is een combinatie van traditioneel en modern. Ik vind het vooral heel leuk om overal stofjes vandaan te halen waar herinneringen aan zitten en die te gebruiken in sampler quilts of art quilts. Vroeger was dat vooral oude kleding, en nu is het heel veel stof uit Kenia omdat ik daar ook woon. Een van mijn grootste projecten is de Dear Jane Sampler waar ik een eigen draai aan heb gegeven met gedurfde kleuren.

 

 

Verder ben ik onderdeel van de Moqingbirds, de moderne quiltgroep uit Gelderland. Via zoom ontmoeten we elkaar elke maand om het over onze quiltprojecten te hebben en om elkaar te inspireren.

Wat ga ik doen voor het quiltersgilde en hoe kan jij helpen?

Genoeg over mij, nu iets meer informatie over mijn rol binnen het gilde. 

Mijn eerste taak is een mini-onderzoek doen hoe we nieuwe, vooral jonge, leden kunnen aantrekken in het Quiltersgilde. Voordat ik met allemaal plannen op tafel kom zou ik eerst graag praten met wat jonge quilters. Op die manier kan ik er zeker van zijn dat onze ledenwerfstrategie aansluit op potentiële nieuwe leden. 

Met jong bedoel ik trouwens tussen de 20-45 jaar oud. Mensen die zich jong van geest voelen en met mij willen sparren over dit onderwerp zijn natuurlijk ook welkom!

Stuur een mailtje naar mij of het Quiltersgilde als je interesse hebt in een gesprek. Dit zal via zoom / skype oid gaan! Rianne.doller@quiltersgilde.nl

Ik hoor graag van je!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *