Verslag regiodag Ommen (16 maart 2017)

Verslag Regiodag in Ommen op 16 maart 2017

Traditiegetrouw was het een stralend zonnige dag, toen we gewapend met onze 50 kleine lapjes, de cirkel  en ons  naaigerei  naar Ommen gingen.
We waren heel benieuwd wat de dag ons zou brengen.
Ramona en Margo verwelkomden ons. Zij hadden deze regiodag  de leiding.

We kregen een pakketje met echt Hollandse lapjes. Met behulp van onze meegebrachte cirkel  gingen we een gezellige onderzetter of pannenlap  maken in Atarashi stijl. Er werd hard gewerkt, maar de meesten zulen  het toch thuis  moeten afmaken.

 

Daarna was er voor de lunch een show en tell, waar weer de mooiste quilts te zien waren. Genoeg inspiratie opgedaan.

winkel ; Quiltatelier Trijntje van der Horst

Tijdens de  goed verzorgde lunch  konden we onze slag slaan bij het Quiltatelier van Trijntje van der Horst. Een grote voorraad mooie lappen en quiltartikelen had ze bij zich. Heerlijk om te kijken en natuurlijk te kopen. Van lapjes worden quiltsters gelukkig.

Lezing Lies Bos over Kleuren

Na de pauze was er een lezing van Lies Bos-Varkenvisser over kleurenleer. Door pech met de beamer  moest ze het even anders doen, maar dat lukte haar prima. Het was heel leerzaam en interessant . Ze liet ook een aantal mooie quilts zien.

Aan het werk..

kleurenleer door lies bos

 

En toen….  moesten we aan het werk.  Alle 50  lapjes (2×2 cm) van iedereen gingen in een grote bak. Daarna kregen we een handvol lapjes weer op tafel gelegd waar we mee moesten gaan spelen. Op kleur leggen. Van licht naar donker. op een ondergrond. Na het vastplakken van alle kleine lapjes werden de vierkantjes bij elkaar op de grond gelegd en hadden we een quilt!
Nog een korte show en tell en toen zat de dag er jammer genoeg weer op.

Met veel dank aan Ramona Neplenbroek en Margo Murris en hopelijk tot volgend jaar.

Lies Maas-Koevoets

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *