Gezellige dag voor alle medewerkers

Dank jullie wel voor je inzet

Elk jaar in september organiseert het bestuur een dag om alle vrijwilligers van het Quiltersgilde in het zonnetje te zetten. Zonder deze onbetaalde medewerkers zouden we onze regiodagen niet kunnen organiseren, ons Quiltnieuws niet in de bus krijgen, de tentoonstellingen niet kunnen plaatsvinden. En nog veel meer, denk aan ledenadministratie, blogs, nieuwsbrieven en meet&greet dagen.

Kortom het Quiltersgilde bestaat dankzij de geweldige inzet van ruim 70 vaste vrijwilligers. Alle reden om daar een dag per jaar bij stil te staan.

Primeur

Voor het eerst in haar rol als voorzitter, was het de taak van Inge van Koningsveld om de dag in te leiden. Ondanks het feit dat ze toegaf wat zenuwachtig te zijn ging het haar bijzonder goed af.

Ze sprak over het ledenaantal dat we met de doos voor nieuwe leden succesvol enigszins op peil weten te houden. De toekomst van de regiodagen, waar we op zaterdag 3 september met alle regiovertegenwoordigers over gesproken hebben.

Het komende jubileum hopen we groots te gaan vieren. Daarom is er een jubileum commissie in het leven geroepen en die werd aan de aanwezigen voorgesteld.

Verder kwam ter sprake: De nieuwe ontwikkelingen binnen de samenwerking met de andere textiel verenigingen onder de paraplu van STIDOC binnen het Textiel Platform. De European Quilt Association (EQA) waar weer een nieuwe uitdaging uitgeschreven is voor volgend jaar Festival of Quilts in Birmingham: ‘Flower Power’. De busreis naar  Pour l’Amour du Fil in Nantes volgend jaar april waar Nederland eregast is.

Informatie over bovengenoemde zaken worden via blogberichten en Nieuwsbrieven binnenkort verder toegelicht.

Zilveren patch

Een terugkerend programma onderdeel is het afscheid nemen van vrijwilligers en het uitdelen van een zilveren patches. Er hoefde dit keer geen afscheid genomen te worden van vrijwilligers. Wel werden er 2 zilveren patches uitgedeeld aan regiovertegenwoordigers die hun werk al 5 jaar doen! Mieke Woudenberg en Annemieke Polman, applaus voor jullie inzet!!

Middagprogramma met ‘Leon en Tien’

Traditiegetrouw bestaat het middagprogramma uit een workshop of lezing. Dit keer hebben we onder leiding van Marijke Nieuwenhuijsen en Greetje Hein een portret gemaakt. Ze deden het geweldig en we hebben een heerlijke middag gehad. Foto’s spreken voor zich.

 

Met dank aan onze vrijwillige fotograaf Harry Roelands voor de prachtige foto’s van deze dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *