Quiltfestival Noord Groningen

Prijsuitreiking wedstrijd ‘ Ode aan de Waddenzee ‘ door Inge Schoonderwoerd

Dit weekend was de twee-jaarlijkse happening in Noord Groningen. Gemist? Nou dan heb je echt wat gemist. Maar over 2 jaar een herkansing.

Prachtige locaties, mooi weer en dat betekent veel mensen op de fiets.

Centraal stonden natuurlijk alle locaties met prachtige werkstukken. Er was veel te zien. Kleurrijk en in een grote verscheidenheid van kleuren, materialen, technieken en stijlen. Voor ieder wat wils.

‘ Ode aan de Waddenzee ‘

 

Er waren op dit festival twee wedstrijdmomenten, waar prijzen te winnen waren.
Quiltfestival Noord Groningen, het Quiltersgilde en Unesco Wereld Erfgoed Waddenzee hebben samen een oproep gedaan voor een tweede wedstrijd ‘ Ode aan de Waddenzee’ .
Aan deze wedstrijd mochten alle disciplines meedoen, en golden andere regels dan voor de Quiltwedstrijd.
De oproep voor deze wedstrijd was hier te vinden en natuurlijk ook in de oproepen van het Quiltersgilde in de agenda.

Quiltersgilde heeft hiervoor prijzen ter beschikking gesteld. De prijzen zijn dan ook uitgereikt door de voorzitter van het Quiltersgilde Inge Schoonderwoerd. Deze uitreiking vond plaats op zaterdag 9 juni om 11:00 uur in Warffum in Op Roakeldaishal.

Er was een extra prijs voor een jonge deelnemer. Er waren 2 derde prijzen, een tweede prijs en een eerste prijs. Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd met hun prijs.
Hier een foto van de winnaars van deze wedstrijd, met de jury en de organisatoren.

Noord Groningen Quiltfestival had het thema: Eiland(en). Daar waren in 2 categorieën  3 prijzen te winnen. Meer hierover was de afgelopen dagen te lezen op Facebook. Volg voor foto’s deze link

Het leuke is dat er in verhouding veel mannen mee gaan op de fiets of met de auto met deze tocht. Hun focus is soms meer gericht op een mooi interieur van een kerk, mooi houtsnijwerk, of op het mechaniek van een molen. Ergens  hoorde ik ; “Hulde aan al die partners, die meekomen met hun echtgenotes”.

Veel mensen maken er ‘een weekendje weg’ van. Hebben ergens een hotel, een huisje of kamperen.  Het weer werkte ontzettend mee om er een mooi feest van te maken.


Ook ik heb samen met mijn partner genoten van 2 dagen Noord-Groningen, over 2 jaar gaan we weer.

Liesbeth Wessels

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.