Herken je dit?

Freezer paper en ik

Ik ben nu bezig met de quilt “The Flower Farm” (van Bunny Hill design). Hiervoor kregen we als tip om te werken met freezer paper. Daar ben ik toen een zondag mee aan het stoeien geweest. Maar wat ik ook probeerde. Het bleef niet goed zitten op de stof. Mijn conclusie: freezer paper en ik zijn geen goede vrienden.

Ik ben toen overgestapt op plakvlieseline. In de gebruiksaanwijzing stond 10 seconden de strijkbout erop en klaar is kees. Oke, ik tellen. Dat gaat lekker dacht ik. Ik deed de onderdelen in het zakje. Maar toen ik ze eruit haalde om er mee verder te gaan, was de vlieseline los gaan laten. Jakkes, toen maar de hulp ingeroepen van de lijm.

 

 

Inmiddels 9 blokken verder, weer toe aan het voorbereiden van de laatste 3 blokken. Ineens valt mijn oog op mijn strijkboutje. Staat deze wel op de max temperatuur? Nee dus. Ik heb dit ding dus al 5 jaar. Al 5 jaar heb ik het niet goed gebruikt. Ik zet het eindelijk om de max temperatuur.

 

En inderdaad, ik heb maar 10 seconden nodig om de vlieseline vast te plakken op de stof. Wat een verademing. In een uur tijd zijn alle onderdelen voor de laatste 3 blokken geplakt en in het zakje gedaan. Klaar voor gebruik.

 

 

Elly van Meijer

 

Hierboven het verhaal van Elly, gastblogger voor het Quiltersgilde. Wil je ook je verhaal delen met ons? Stuur een bericht naar webmaster@quiltersgilde.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *