Regiodag west-Gelderland organiseren.

Voor het Quiltersgilde ben ik ook regiovertegenwoordiger, de taak van een regiovertegenwoordiger is het organiseren van (een) regiodag(en). Jacqueline Arts en ik vertegenwoordigen de regio west-Gelderland.

 

In de voorbereidingen is al een werkje geselecteerd, een datum afgesproken met de zaal, een winkel gevraagd, stof gekocht voor het werkje, tekst voor in het Quiltnieuws aangeleverd zodat ieder zich op kan geven voor deze dag, stof gesneden en pakketjes gemaakt. Kortom: een heleboel werk wordt vooraf gedaan. Bij het aanmelden gaat nog veel mis, sommigen betalen en vergeten zich op te geven of er wordt opgegeven met de meisjesnaam en betaald met de naam van de man op de rekening, altijd ‘leuke’ puzzels.

 

Dan is het zo ver

 

En dan eindelijk breekt de dag aan dat de regiodag kan beginnen. Rond 8 uur zijn wij aanwezig, het winkeltje arriveert iets later of is al bezig uit te laden en begint met de opbouw. De zaal is nog leeg en zonder sfeer!!

 

Plakjes cake verdelen over de schotels.

 

En dan ineens is de ‘rust’ voorbij, de eerste bezoekers komen binnen, melden zich aan, ontvangen koffiebonnen, zoeken een plek. Wij hadden dit jaar dubbel feest, de regio bestaat 30 jaar en wij zijn al 5 jaar regiovertegenwoordiger, dus de dag verloopt even anders.

 

 

Eerst de Show and Tell, een vast onderdeel, maar o zo leuk. Wat komt er dit jaar weer uit de tassen, waar is met veel ijver aan gewerkt? De één heeft een hele grote sprei en een dame van boven de 80 komt een heel klein quiltje laten zien, want groot hoeft niet meer, die tijd is geweest. Fijn dat alles mogelijk is, de grote quilt is nooit beter dan de kleine en allebei ontvangen ze applaus. Wat wil je nog meer!

 

 

Dan het werkje, ineens is het muisstil geworden! Iedereen is zichtbaar ingespannen aan het werk, uitleg wordt gevraagd en geboden.

 

 

Na de lunch kwam het ‘feest’-programma, Klazien Hoomans gaf haar Trunkshow. Vijf grote tassen met quilts waren al op het podium gezet. Quilt voor quilt kwam eruit en ging over de bok, zodat ze goed zichtbaar waren. En Klazien……die vertelt met veel enthousiasme en geniet van de reacties uit de zaal. Dan komt er weer een einde aan een leuke dag. Contacten zijn weer gelegd, onderhouden, ieder gaat weer huiswaarts. De winkel brengt zijn koopwaar weer naar de auto, wij ruimen op en drinken nog even wat om de dag door te spreken en gaan ook huiswaarts.

 

Daarna begint voor ons de afsluiting, de rekening moet opgemaakt worden, een bericht geschreven voor het Quiltnieuws. Even rust en dan beginnen we weer aan volgend jaar te denken. Het is zo leuk om onze leden een leuke dag te geven, voor sommigen is het één van de weinige uitjes.

 

Aart Schinkel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *