Sunday Schoolhouse op zondag, de laatste dag van de Algemene Tentoonstelling

Gezellige drukte

De zondag stond in het teken van workshops en demonstraties, Sunday Schoolhouse.
Het gonste en borrelde van alle kanten. De eerste bezoekers stonden voor openingstijd al te wachten. Zo graag wilde men naar die ene workshop. Want het motto was ‘Vol is Vol’. Gezellig is een goed woord voor deze dag vol bedrijvigheid.

Vier winkels die niet op zondag  staan zijn vertrokken. Op die plekken worden demonstraties gehouden. Maar ook de bibliotheekboeken zijn ingepakt dus het hele middenschip (het koor) was vrij en ook daar stonden tafels voor de workshops van Hilda Wessels, Aljona, de Sampler en Quiltshop Vlijtig Liesje

 
Verfcollectief

Het Verfcollectief gaf verrassende demonstraties. Gericht op het thema Bubbels. Iedereen kon hierbij ideeën opdoen voor onze Tentoonstelling van Miniatuurquilts met het thema “Bubbels”
We hebben kunnen kijken naar monoprinten, werken met krijt, en transferverf met bellenblaas. Iedereen is vol aandacht. En wil je sommige technieken nog eens nalezen. Dat kan hier  dauwdruppels-of-bubbels-ontkleuren.    – zeepbubbels

   


Singertjes

Het Singer Winkeltje stond daar samen met Marlies Wolda van De Quiltmuis. Marlies had een leuk projectje gemaakt om te naaien op de Featherweight en dat wilden veel dames wel eens proberen. De dames van de Featherweight Bee amuseerden zich  en gaven veel informatie aan de geïnteresseerden. Natuurlijk werd ook het Singer Featherweight Festival vaak genoemd. Je kan je nog steeds daarvoor opgeven. En als het net zo gezellig wordt als afgelopen zondag, wil je dat echt niet missen!
Gezellig gesnor bij de ouderwetse singertjes.  Je kunt erachter gaan zitten en zelf ervaren hoe dat voelt, hoe het werkt.Er was ook een doorlopende demonstratie van Quiltboutique over het gebruik van een speciale liniaal.


Modern Quilting

Volop in de belangstelling tijdens de hele tentoonstelling. Een demonstratie van MarPie (Marga Pieper) en de kans om met Marina te praten over allerlei ideeën voor meer verspreiding van het Moderne Quilten.
Het was een drukke dag,  waarop hele leuke gesprekken gevoerd zijn, met een geweldig publiek.Zondag, Sunday Schoolhouse, was de afsluitende dag. Het feestje zit er op.
Doe je volgend jaar mee of weer mee ?

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.