Een nieuw gezicht in het bestuur

Marjolein den Oudsten

Verschillende van jullie kennen mijn naam misschien al wel omdat ik al een tijdje meedraai in de redactie van Quiltnieuws. Vanaf november 2017 om preciezer te zijn, en ik heb met heel veel plezier al aan verschillende artikelen mogen bijdragen. Dat plezier was misschien wel een reden om te vragen of ik ook nog een andere rol in de redactie op mij wilde nemen: hoofdredacteur. En hoewel ik heel goed ben in “ja” zeggen, wilde ik er toch nog even goed over nadenken. Het is immers iets dat je niet zomaar lichtvaardig moet omarmen. Toen ik dan ook uiteindelijk aan Inge kon zeggen dat ze het hoofdredacteurschap met een gerust hart achter zich kon laten om voorzitter te worden, hadden we met verschillende mensen al heel wat afgepraat. En afgesproken. Samen met Marlies van Huijgevoort ga ik deze taak invullen.

De redactie van Quiltnieuws

De redactie van Quiltnieuws heeft haar taken intern wat meer gespreid. We hebben een nieuw redactielid geworven (Tineke Nauta) en we denken dat we het Quiltersgilde op deze manier weer helemaal kunnen ondersteunen naar het jubileumjaar toe, en ook verder de toekomst in. Maar lees nog even door, want we hebben nog meer plannen.

De plannen

Inge van Koningsveld heeft het over de digitalisering die we met zijn allen voor ons als Quiltersgilde kunnen laten werken. Over de frequentie waarmee het Quiltnieuws verschijnt, zijn we op dit moment zeker tevreden. Tegelijkertijd is het via de website en via de nieuwsbrieven voor jullie allemaal mogelijk om veel makkelijker tussen de verschijningsdata van Quiltnieuws door nieuws van de vereniging te vernemen. En minstens zo belangrijk, kunnen wij, als redactie, ook van jullie wensen, ideeën en suggesties profiteren. Zeker de huidige en nog te werven jongere leden verwachten iets dergelijks van een vereniging. Velen van jullie hebben ons ook al gevonden op Facebook, Instagram en YouTube. Zie ook deze pagina voor een overzicht van onze online activiteiten. We zijn bezig met plannen om deze media intensiever te gebruiken. Wil je daar over meepraten? Dan is misschien ook het volgende wel wat voor je:

Want wist je dat we nog op zoek zijn naar een redactielid?
Stuur een mail naar redactie@quiltersgilde.nl als het je daarnaast ook wat lijkt om te schrijven voor ons verenigingsblad Quiltnieuws.

Marjolein den Oudsten, hoofdredacteur Quiltnieuws en lid van het bestuur

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *