Quiltnieuws 154

Hoera!

Binnenkort ligt Quiltnieuws 154 op de mat. Quiltnieuws 154 staat vol met inspiratie voor de feestdagen en voor het nieuwe jaar!

Cadeautje

Nog op zoek naar een cadeautje? Een speldenkussen komt altijd van pas en het is leuk om te maken, te geven en te krijgen. Alle redactieleden hebben een speldenkussen gemaakt. Je kunt dus kiezen uit acht verschillende, en natuurlijk staan alle patronen op de patronenpagina’s.

 

 

En anders kun je je uitleven met het multifunctionele engeltje van Gerda de Jong, dat werkelijk voor van alles te gebruiken is.

Kerstmis

Bij kerstmis horen kerstkransen, Marlies van Huijgevoort maakte er een aantal. Niet van dennentakken of hulst, maar natuurlijk van quiltstoffen. Paulien Slutter laat een bijzondere kerstkaart zien die je natuurlijk ook zelf kunt maken en versturen.

Kleurrijk

Het thema voor de Algemene Tentoonstelling van 2023 is kleurrijk. In Quiltnieuws 154 staan heel wat kleurrijke quilts. Wat dacht je van de quilts van Jeannette van der Linde? In het portret staat een interview met haar met veel foto’s van haar bijzondere en kleurrijke quilts.

 

Jeannette van der Linde

 

De vrouwen van Colorminds houden heel erg veel van kleur. Tineke Nauta bezocht een tentoonstelling van deze groep en kwam terug met veel foto’s van hun kleurvolle quilts. In dit nummer het laatste deel van de mysterie van dit jaar, wat een fleurige bloemrijke quilt oplevert. Overigens staat ook het prikbord weer vol met bijzondere en kleurige quilts en is er een impressie van het Textielfestival in Rosmalen.

Cover

Op de voorkant van dit nummer een detail van een quilt van Gerda Vollenbroek-Tönis, de hele quilt staat natuurlijk op de achterkant. Zij begon in 2016 met een 365 dagen Challenge Quilt, die inhield dat er elke dag een blok gemaakt moest worden. Maar dat was voor Gerda niet genoeg, de quilt was te klein voor het bed waarvoor het bestemd was en er kwam een extra rand blokken bij. Uiteindelijk zijn het 438 blokken geworden.

En verder

  • Een artikel van Marika Carroll Wheals over troostrijke quilts ten tijde van oorlog, vroeger en nu.
  • Een quilt met weefeffect.

Gemma Versluys

  • Bijzondere ervaringen tijdens een tentoonstelling in Frankrijk van Lia Meiborg.

Lia Meiborg

  • Een overzicht van wat er de laatste jaren in Quiltnieuws heeft gestaan. Wat is er veranderd ten opzichte van 40 jaar geleden?
  • Aandacht voor tentoonstellingen in 2023, al dan niet georganiseerd door het Quiltersgilde. En een bijzondere challenge die begin 2023 zal plaatsvinden, Paulien Slutter ging er al vast mee aan de slag.
  • En nog veel meer…..
Marlies van Huijgevoort
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *