dochter met een mini taart quilt

Taart, slingers en confetti!

Wij vieren Feest!


Feestmaand in huize de Rooij. Dit weekend is het volop feest want we vieren Annemarijn haar 10e verjaardag. Tja, en wat doe je dan als je meisje 10 wordt, er op haar bed een te kleine quilt ligt, je 2 stoffen collecties in de kast hebt liggen die tot je verbazing perfect bij elkaar pasen, er ‘ping’ het idee in je hoofd schiet om een nieuwe te gaan maken, je daarvoor nog een krappe 8 weken de tijd hebt, maar je eigenlijk had voorgenomen dat je absoluut niet mocht beginnen aan een nieuw project. Nou ik kan je alvast vertellen: dat voornemen is dus niet gelukt!

Dear Diary en Home Sweet Home stoffen

Dear Diary en Home Sweet Home stoffen

 

Rooftops


Ik plukte al snel de stoffen uit de kast en ging ermee aan de slag. Ik wist dat ik niet een als te ingewikkeld patroon moest gaan maken. Op het web kwam ik dit leuke Rooftops patroon tegen. Origineel zijn het 9 blokken maar ik ga er meer maken. Na wat meet, snij en naaiwerk kwam ik er achter dat ik van de witte achtergrond stof niet genoeg had. Hmmm heel vervelend als de stof niet verkrijgbaar is Nederland. Ook bij de winkel waar ik het in Engeland had besteld was het uitverkocht. De collectie had ik eens voorbij zien komen bij de Fat Quater shop en gelukkig verkochten zij het nog wel. Ik bestelde het aantal meter wat ik nodig had en propte nog iets heel moois in mijn digitale winkelmandje erbij. Maar daarover straks meer…

 

stapeltjes stof om Rooftops blokken te maken

stapeltjes stof om Rooftops blokken te maken


Wat ben je aan het maken mama?


Door het stof te kort kwam ik lichtelijk in tijdnood, want het versturen duurde een week (nog heel snel trouwens vanuit Amerika) en het kwam binnen op de dag dat de herfstvakantie begon. Juist ja, een hele week waar mijn dochter thuis was. Onwijs gezellig natuurlijk maar ik kan er dan niet echt aan werken. Ik heb nog geprobeerd om er heel vroeg in de ochtend aan te werken, maar vervolgens stond ze naast mij en vroeg wat ik aan het doen was. Uhm ja dat werkte dus ook niet haha! Gelukkig was ze te slaperig en had ze niet door wat ik precies aan het doen was.

Tik, tak, de tijd tikt door


Na de herfstvakantie toverde ik de blokken weer uit de kast tevoorschijn. Met nog 2 weken op de teller werd het steeds spannender of dat ik de quilt zou gaan afkrijgen.

Maar zie hier, hij is bijna af! Het is nu woensdag als ik dit blog achter de schermen alvast klaar zet. Met een beetje geluk vind ik nog een gaatje ergens deze dagen om de bies met de hand af te werken. Nou maar hopen dat zij hem ook mooi gaat vinden. De quilt staat sowieso gezellig op haar bedje en anders kan ze er ook prima een hut mee bouwen ;-)

 

36 x hiep hiep hoera!


Ik vertelde al dat het een feestmaand is, want ik mag namelijk op 27 november 36 kaarsjes uitblazen! Dat wat ik in mijn winkelmandje propte is dus voor mijn verjaardag. Het Wild Bouquet bundeltje ligt keurig netjes in de la, met zelfs nog het plastic er om heen, te wachten tot de 27e. En…. er is nog een pareltje onderweg vanuit Amerika naar mij. Kijk nou, hoe mooi is dit. Ik ben groot liefhebber van Teagan White haar illustraties en dus reuze blij dat deze collectie opnieuw is uitgebracht. Ik heb natuurlijk al een pre-order geplaatst en sta te popelen dat het binnenkort bezorgd wordt.

 

 

En wie jarig is trakteert!


Ik mag namens de organisatie van Handwerk en Quiltdagen een setje gratis toegangskaarten weggeven voor de beurs op 15, 16 en 17 november in Den Bosch.


De geliefde beurs onder ons creatievelingen heeft een frisse nieuwe uitstalling gekregen en een vernieuwde opzet. Naast het bekende, gevarieerde aanbod van handwerk- en quiltmaterialen, workshops en exposities, is er ook een nieuw onderdeel bij: Textiel Plus Arts & Crafts! Textiel Plus Arts & Crafts is een inspirerende kunstmarkt met o.a. handgemaakte producten, brei- haak- en viltpakketten, kleding, accessoires, vintage knopen, kralen en veren, kunst en sieraden van textiel.

 


Wil jij graag gratis naar dit super leuke evenement? Laat hieronder en of op Facebook een reactie achter met wie jij gezellig een dagje op pad wilt gaan naar de Handwerk en Quiltdagen. Zondagavond 11 november maak ik de gelukkige winnaar bekend. De winnaar ontvangt via de mail twee gratis entree kaarten.

 

win een setje gratis entreekaarten

wie ga jij verrassen met een gratis entree ticket?!


PS: wil je nog meer lezen over dit inspirerende evenement?


Feestelijke groet!

Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *