PaasQAL Blij ei, deel 7

Deel zeven van onze PaasQAL staat nu online!!!

 

 

Tip:

Als een volledige quilt een beetje teveel van het goed is, kun je natuurlijk ook een tafelloper, placemat of een paar paaspannenlappen maken. Goede oefening om met de techniek van het appliqueren vertrouwd te raken (deze link werkt alleen als je lid bent en kunt inloggen).

Ter info:

Er zijn 7 verschillende blokken. We geven aan hoeveel we van elk blok maakten voor de voorbeeldquilt maar je kan zelf variëren.

In maart vind je de volledige quilt in Quiltnieuws met de uitleg hoe je de top in elkaar zet, een apart patroon voor het middenblok en wat extra applicaties voor de rand.

 

Klik hier voor de uitleg en het patroon!

Blij ei!

‘Blij ei’ was een werknaam. Gerda de Jong, die de quilt heeft ontworpen, vond het wel een  grappige naam want ze werd echt een blij ei van het bedenken van deze quilt! En uiteindelijk besloten we de naam zo te laten omdat het prima paste bij haar gevoel.

Een week online voor iedereen

Zoals al eerder vermeld zal het patroontje één week voor iedereen toegankelijk zijn. Daarna kun je er alleen bij als je als lid inlogt.

Het middenblok en de extra applicaties komen niet online beschikbaar maar worden gepubliceerd in ons ledenblad Quiltnieuws van maart 2022. Reden te meer om lid te worden. Klik hier voor meer info over hoe lid te worden en welke mooie aanbieding we voor je hebben.

Laat je werk zien

Veel plezier en vind je het leuk om je blokken te showen? Doe dat dan via de Facebookpagina QuiltersgildeBee of via een e-mail met foto naar redactie@quiltersgilde.nl

 

Succes, Inge van Koningsveld

1 antwoord
  1. Mattie de Vries zegt:

    De uitleg bij de patronen 6 en 7 zijn niet juist. Vorige week moest het bandje op het ei uitgelegd. Nu van de paashaas. Gelukkig is quiltnieuws al in huis, dus is het voor leden ban het gilde geen probleem. Groet Mattie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *