Algemene gegevens PaasQAL Blij Ei

  • De maat van het middendeel is 90 x 96 cm. In het midden komt een applicatieblok van 30 x 32 cm. Rondom een rand van 12 cm met geappliqueerde tulpen.
  • Als applicatietechniek gebruikte Gerda de manier met Freezer Paper *). Hierbij teken je de vorm op het papier, je knipt het uit zonder naadtoeslag. Strijk de vorm op de achterkant van de stof en knip uit met een kleine cm Rijg de naadtoeslag naar binnen. Naai de vorm op het achtergrondlapje. Verwijder de rijgdraad. Knip aan de achterkant de stof achter het ei weg (zie patroon) en verwijder het papier. Kleine stukjes papier zijn makkelijk te verwijderen met een pincet. Denk er om NOOIT door het papier naaien!
  • De basis voor de blokken is een lapje van 12 x 18 cm. Maak een malletje van karton van 10 x 16 cm. Trek hier omheen op de achterkant van het lapje van 12 x 18 cm.
  • Appliqueer de patronen in de gewenste techniek op het lapje. Om het midden te bepalen kun je aan de achterkant spelden steken in het midden van de 4 potloodlijnen, aan de voorkant kun je dan zien hoe ver je van de kant af zit met je applicatie.

*) Freezer paper is te koop bij quiltwinkels. Het heeft een papieren zijde en een glanzende zijde die op de stof kleeft als je er de strijkbout op zet. Er zijn meer manieren en materialen om te appliqueren. Kijk daarvoor naar instructiefilmpjes op de ledenpagina, via YouTube of bij tutorials van quiltwinkels.