tom juli applicatie

TOM juli

Appliqueren

Deze TOM van de maand juli gaat over appliqueren. Heel simpel gezegd betekent appliqueren het bevestigen van het ene stukje stof op het andere. Om iets te verbergen, te repareren of als decoratie. Beroemde appliquatie quilts zijn de zogenaamde Baltimore quilts. Veel bloemen, bladeren en afbeeldingen met een diepere betekenis, zoals de hoorn des overvloeds. De techniek is heel oud en een van de eerste vormen van naaldkunst.

In deze TOM leggen wij een manier van needle turn applique uit waarmee de meeste, eenvoudige patronen genaaid kunnen worden.

tom juli applicatie

Nieuw

Een nieuwe manier van presenteren. Ga naar de TOM-pagina (alleen toegankelijk voor leden met inlogaccount) en klik op het TOM juli-plaatje. Je krijgt nu direct een pdf-file te zien. Zo te lezen of direct te printen. Wel zo makkelijk.

Uitleg en informatie

Als lid van het Quiltersgilde kun je in deze TOM-serie proeven aan verschillende basistechnieken. Nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie.

Voor uitgebreide uitleg en instructie over de talloze mogelijkheden van deze basistechnieken adviseren we je om een cursus (en dat kan weer!!) te volgen bij een van onze adverteerders. Inspiratie kun je volop vinden in onze bibliotheek.

Moeite met inloggen

We merken dat een aantal van jullie moeite hebben met het inloggen. Wij zijn er om jullie daarbij te helpen. Lees hier nog eens de instructie. Lukt het dan nog niet of heb je vragen?

Stuur dan een mail naar webmaster@quiltersgilde.com

Stuur een foto

Net als bij de vorige TOM kun je ook dit keer een foto van je werk, gebaseerd op de Flying Geese, plaatsen in onze Facebook Bee.

Maak je geen gebruik van Facebook en wil je ons toch iets laten zien? Je kunt ook een foto sturen naar redactie@quiltersgilde.nl . Een selectie van foto’s die op Facebook of per mail gestuurd worden, gebruiken we dan in onze toekomstige blogberichten of in Quiltnieuws.

De TOM is exclusief voor onze leden, dus log in of word lid en ga lekker aan de slag met dit veelzijdige blok.

Veel plezier en tot ziens via Facebook Quiltersgilde Bee of in Quiltnieuws.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *