Met Quiltnieuws 153 kun je bijkomen van de hete zomer

Gelukkig hoef je dit exemplaar niet als waaier te gebruiken en kun je er heerlijk in bladeren en lezen. Het redactieteam heeft haar best gedaan artikelen te verzamelen waarvan er zeker één zal zijn die ook jou zal aanspreken, waarschijnlijk meer.

Teamwork

Dat ook dit nummer weer teamwerk is, zie je ook gelijk aan de cover. Op de voorkant een detail van een groepsquilt gemaakt tijdens een midweek in 2006. De volledige quilt staat zoals altijd, achterop.

Het derde decade waarin het Quiltersgilde bestaat, wordt uitgebreid beschreven door Marlies van Huijgevoort. Het zijn de jaren 2004 tot en met 2014 en voor steeds meer mensen zeer herkenbaar. Zelf herinner ik me nog de vrolijk klagende koe Bertha. De tassententoonstelling van 2008 heb ik zelf gemist, maar in het magazine zie je nog een paar exemplaren.

Gast

Yvonne Kooijmans is te gast in het portret, waar je een uitgebreid interview met haar kunt lezen. Yvonne heeft een quilt op haar longarm gequilt en waarvan is destijds verslag gedaan in Quiltnieuws. Nu laat ze veel van haar zelf gemaakte quilts zien met persoonlijke verhalen.

Bloemenmysterie

Het derde deel van de Bloemenmysterie wordt uitgelegd door Gerda de Jong met patronen die terug te vinden zijn in de patronenpagina. En op het Prikbord deze keer ook iets van de Redactie zelf: een quilt gemaakt door de redactieleden voor Inge van Koningsveld die afscheid nam als hoofdredacteur.

Meet & Greet Traditioneel

Ook lezers van Quiltnieuws kunnen zich nog opgeven voor de Meet & Greet Traditioneel!
Er zijn al zoveel aanmeldingen geweest dat er een tweede dag georganiseerd zal worden op zaterdag 29 oktober a.s. Goed om alvast te weten?

Nog veel meer…

Een prachtige beschrijving met alle foto’s van de quilts van de Oriënt Express die ook in Rijswijk te bewonderen waren. Deze reizende tentoonstelling van SAQA leden zal nog even onderweg zijn.

Een nieuwe rubriek ‘In de Schijnwerper’ besteedt aandacht aan een van de weinige mannen die aanwezig was op de Algemene Leden Vergadering dit voorjaar.

Verder treft je een oproep aan voor de Algemene Tentoonstelling, een aantal vacatures binnen het Quiltersgilde. Wij wachten je reactie in spanning af …

Wist je dat je kunt verven met thee? Dat je kunt quilten zonder pijn? En dat je de reis van je leven in Baflo kunt maken? Dit en nog veel meer kun je lezen in het volgende nummer van Quiltnieuws.

Veel plezier!

Marjolein den Oudsten

Hoofdredacteur

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *