Inspiratie voor een nieuwe quilt

Waar is mijn inspiratie…

Soms is de inspiratie voor een nieuwe quilt ver te zoeken. Dan sta ik voor mijn lapjeskast en hoop ik dat de stofjes mij op een idee brengen. Wil ik eigenlijk nog wel een grote quilt maken, of zal ik eens met kleinere projecten aan de slag gaan. De oproep van het Quiltersgilde voor een grote quilt voor de ATT (Algemene Tentoonstelling in april volgend jaar) zet mij wederom aan het denken. Maar waar blijft toch mijn inspiratie…?!

Welke stofjes spreken mij vandaag het meeste aan?

15 Minutes of Play

Ineens bedenk ik mij dat ik op dit soort momenten het beste de 15 Minutes of Play technique van Victoria Findlay Wolfe kan gaan doen, gewoon gaan spelen met alle scraps die ik van andere projecten over heb. Minstens 15 minuten lang stukjes stof aan elkaar naaien en op die manier ‘nieuwe stof’ maken. Als ik dan een aantal van dit soort nieuwe stofjes gemaakt heb kan ik daar een nieuwe vorm uit snijden. In de afgelopen jaren heb ik heel wat restjes stof verzameld en de meeste heb ik op kleur bij elkaar gedaan. Tijdens het uitzoeken en aan elkaar naaien van de stukjes stof krijg ik ineens een idee wat ik met deze stukjes kan gaan doen!

 

Nieuwe stof uit restjes gemaakt

Kerstkaarten maken

Met behulp van een beker teken ik rondjes op Vliesofix, een soort vlieseline die dubbelzijdig plakt. Deze knip ik uit en strijk ze op de achterkant van mijn nieuwe stofjes. Daarna strijk ik de ballen op de kaarten die ik voor Kerst al in huis had gehaald. De stof zit nu mooi vast op het dunne karton maar ik wil er ook nog een beetje meer glans aangeven. Gelukkig heb ik nog een klosje met gouddraad liggen en met de applique-steek naai ik het op het karton vast. De begin en einddraad zijn expres een beetje lang gehouden en zo kan ik er een strik van maken.

Nou ja, het is dan wel geen grote quilt geworden maar kleine kunstwerkjes zijn ook heel leuk om te maken. Een project voor tussendoor terwijl ik verder kan broeden op hoe ik mijn volgende quilt zal ontwerpen.

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

 

2 antwoorden
  1. Ine Sweere zegt:

    Wat fijn dat jij even aan de dip kon ontkomen en je ons een leuk ideetje mee kan geven. Da’s nou eens een win-win situatie. Bedankt voor het delen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *