Het kerstgebeuren van Thea

Eind oktober ontving de redactie een e-mail van Thea Himpers. De tuincentra in haar woonomgeving (Hoorn) waren ‘al’ volop “doende met het kerstgebeuren”. Zelf houdt ze het met kerst bescheiden. Ze schrijft:

“Vijf jaar geleden (naar ik denk) heb ik met ongelofelijk veel plezier de figuurtjes van de Kerststal uit Quiltnieuws gemaakt. Allemaal restjes en van ieder dier een groot en een klein figuurtje gemaakt… (Maria een baby dan zij ook…) Waxinelichtjes als kampvuur. Mogelijk vindt u het leuk om eens te laten zien hoe het de familie in de stal gaat”.

Een kerststal in de boekenkast

Thea’s echtgenoot heeft een stalletje met kribbe gemaakt voor midden in de boekenkast… Kerstmis voorbij dan de boeken er weer in. Misschien inspiratie door de boekenplank onder de stal…

“Aan een Kerstboom doen we niet… (veel werk; bijna 78 en 80 jaar en de kinderen/kleinkinderen wonen in  het buitenland) en een heel grote hond met een staart die graag kwispelt”.

Ierland

De grote hond van Thea is een Ierse Wolfshond, het grootste hondenras dat ik ken. Zelf schrijft ze voor het tijdschrift ‘Shamrock’, gericht op de bezitters van Ierse Wolfshonden. Ierland heeft een speciaal plaatsje in haar hart. Op de foto Thea’s echtgenoot met de hond en een quiltje waarin ze heeft geprobeerd iets van de Ierlandsfeer weer te geven. (klik op onderstaande foto’s om ze groter in beeld te krijgen)

Zelf een kerststal maken?

Helaas zijn de nummers van Quiltnieuws met daarin het patroon van de kerstfiguren niet meer leverbaar. Het patroon is echter te koop via Vlijtig Liesje in Tienhoven. Dus mocht je geïnspireerd zijn door Thea’s verhaal dan kan je hier terecht.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *