Hoe een olifant een haas vangt?

De quilt van het patroon van Violet Craft is flink gevorderd, maar nog niet af. Ik heb sinds mijn vorige blogje netjes de achterkant en vulling in elkaar gezet en de quilt gedubbeld, maar toen begon de grote puzzel van het doorquilten. Het voorbeeld van Violet’s patroon is met een overall patroon van horizontale strepen op zo’n driekwart inch/inch doorgestikt. En dat was ik eerst ook van plan, maar het voelt toch niet goed. Wanneer de quilt hangt is het net of de olifant op je af komt lopen. Die horizontale strepen maken dat weer ietsje minder. Ik wil hem toch meer vorm geven, iets meer diepte op verschillende onderdelen. Ik heb een pinterest board samengesteld met voorbeelden om inspiratie op te doen en inmiddels de slagtanden, slurf en ogen gequilt, net als een rand in de ditch om de olifant zelf. De rest moet nog wat organischer groeien.

MdBs Elephant Abstractions deels gequilt

Breien

Omdat mijn handen toch bezig willen zijn heb ik ondertussen wat op de breipennen gezet. Ik heb al heel lang niet meer gebreid (als in meer dan 20 jaar). Om er weer in te komen heb ik dus even wat Youtube videos opgezocht. En om dan helemaal eens wat anders te doen heb ik ervoor gekozen om een andere manier van breien aan te leren. Zoek op Youtube maar eens op continental versus English style of knitting). Een prima soort inspanning om iets nieuws te leren en je handen/vingers weer iets vertrouwds op een andere manier laten doen. In het begin ging het enorm traag en deden mijn handen en vingers niet wat ik wilde. Inmiddels heb ik mijn vest bijna tot aan het armsgat af en ga ik zo aan de mouwen beginnen. Had ook nog nooit een kabel gebreid (met de hand, wel op de breimachine) (is weer een heel ander verhaal), maar dat gaat gelukkig ook eenvoudig.

breiwerk vest in wording

Paashaas

En ik had mij voorgenomen dit jaar wat leuks voor Pasen af te maken. In de Quiltnieuws staat een leuke mugrug. Precies een mooi maatje om in een weekend te doen. Maar ik kwam ook deze tegen, de Funny Bunny – een gratis patroon met tutorial van Sew4Home.

voorbeeld funny bunny

Daar heb ik precies de goeie stofjes voor liggen. Heel aaibare minky van Moda in zacht rose en zacht groen. En hele lieve restjes die daar leuk bij kunnen.

Selectie roze stoffen voor FunnyBunny     Selectie groene stofjes voor funnybunny

Het patroonblad heb ik al geprint. Leuk klusje voor aanstaand weekend. Mocht je ook aan de slag willen, hier is de link naar het patroon met de uitleg. Rechts bovenin de beschrijving zie je daar een PDF icoontje om een overzichtelijk bestand te downloaden. Verder naar beneden op de pagina 2 links naar de patroonvellen.

Afleiding

En ja, ik weet best dat ik hiermee weer een extra afleiding heb gecreëerd en weer niet verder ga quilten met de olifant. Maar die is in mijn hoofd nog wat verder aan het groeien met plannetjes. Komt vanzelf. Voorlopig laat ik de haas het winnen van m’n olifant.

Geniet lekker van het voorjaar!

 

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *