quiltblokken van the fussy cut sampler

Mengelmoes

Mengelmoes aan quilt projecten en opzoek naar…


Wat vliegt de tijd! Ik ben alweer aan de beurt om voor jullie een blog te schrijven. Het wordt een ware mengelmoes, net zoiets als een scrappy quilt maar dan in blog vorm. Op dit moment ben ik met 3 verschillende quilts bezig, voor een 4e (stiekem ook een 5e en 6e) quilt ligt er al stof op de plank, heb ik allerlei leuke kleine items gemaakt, mag ik nog 1 maand iets van Liberty stoffen maken en ben ik opzoek naar quilters rondom mijn leeftijd. Laat ik beginnen met de quilts:

kleine projecten van Liberty stof

zomerse tafeldecoratie van Liberty’s

 

Farmers wife 1930 sampler quilt


De top lag al een poosje klaar om gedubbeld en doorgequilt te worden. Met nog 5 weken zomervakantie voor de boeg ben ik begonnen met dubbelen. Boven op zolder heb ik 2 grote tafels op sta hoogte tegen aan elkaar geschoven zodat ik daar makkelijk kan dubbelen. Iedere dag probeer ik een half uurtje tot een uurtje door te rijgen. Het doorquilten ga ik op de naaimachine doen. Ik hoop deze mooierd in het najaar af te hebben. Als tussenvulling heb ik Hobbs wol gebruikt, perfect voor de koude dagen die dan komen…

 

De Feathers


Ik zal eerlijk zijn: bij vogel nummer 25 was ik er  wel klaar mee. Ondanks dat ze er super vrolijk uitzien, voelt het een beetje als productiewerk. Dus i.p.v. 30 vogels heb ik er nu 25 en maak ik er een vierkante quilt van. Net zo tof! Toen ik begon ging ik ervan uit dat ik de sashing ook van hetzelfde wit zou doen. Maar nu vind ik dat eigenlijk niet meer zo leuk. Speurend in mijn lapjeslade kwam ik dit vergrijsd/paarse stofje tegen. Uiteraard niet genoeg van, maar gelukkig kan ik het nabestellen. Ik weet nog niet of dat ik er een border langs ga zetten; eerst maar eens stof bestellen en in elkaar zetten en dan zien we wel weer verder.

 

En dan project 3: the fussy cut sampler


Met nog 3 weken te gaan heb ik alle 48 blokken al af (yeah!). Ik wilde niet de eerste paar weken van de zomervakantie ‘moeten’ naaien. Ik doe namelijk mee aan een sew-along op Instagram waar je iedere week 3 blokken deelt die je hebt gemaakt. Naast de stimulans om iedere keer de blokken op tijd af hebben is het zo leuk om te zien wat de andere deelnemers maken. Iedereen heeft weer een andere invulling en kleurkeuze van een blok. Mocht je het leuk vinden kijk dan maar eens op Instagram onder deze hashtag #thefussycutsamplerqal2

 

Mini naai werkjes


Oh la la! Over 2 weken stap ik in het vliegtuig voor een heus tripje naar Birmingham. De vip tickets voor de beurs Festival of Quilts zijn al binnen. Twee dagen lang heerlijk rond struinen en inspiratie opdoen. Mijn moeder gaat ook mee en voor haar maakte ik dit mini quiltje. Van dezelfde letterstof (wat is deze alfabet stof van Heather Ross toch onwijs handig om in huis te hebben) maakte ik een cadeautasje voor mijn vader.
Voor een Amerikaanse webshop mag ik drie maanden lang hun maandelijkse Liberty club bundel promoten. Nog één keer mag ik wat leuks bedenken en maken. Hieronder zie je een pop (patroon heb ik zelf gemaakt) en items voor een zomerse tafel (zie bovenste foto) met de Mini Social Butterfly, bestekzakjes, origami bloemen en een onderzetter.

 

 

Sampler Quilt


En met nog een stapel aan Tilda stoffen en de prachtige serie ‘The English Garden’ van Liberty wil ik een nieuwe sampler quilt gaan maken. Ik probeerde alvast twee blokken afkomstig uit het boek de Quilt Block Bible.

 

Jong en quilten


Tot slot (iets met last but not least) ben ik benieuwd of dat er nog meer quilters van mijn leeftijd zijn. Dat moet toch bijna wel?! Ik val met mijn 35 jaar onder de categorie ‘jonge quilters’. Sinds ik dit jaar meer actief ben met quilten en social media, stuitte ik op Instagram op veel leuke en inspirerende accounts van jonge quilters. Maar dan wel buiten Nederland. Ik ben benieuwd of dat er in Nederland ook jonge quilters die actief zijn op social media. Zo ja, tag mij dan of reageer hieronder.

 

Alhoewel handwerken en quilten voor iedere leeftijd is, is het ook wel eens gezellig om met leeftijdgenoten te kletsen over mooie stofjes, patronen en dagelijkse beslommeringen. Nou weet ik dat de winkel Quilt Studio het Gooi een jongeren quiltbee organiseert op zaterdag 8 september (daarna elke tweede zaterdagmiddag van de maand). Een poosje terug hadden mijn zus en ik dit onderwerp bij Yvonne aangekaart en zij heeft het gelijk opgepakt.

Leuk weetje: in eerste instantie was het t/m 40 jaar maar omdat mijn zus ook heel graag meegaat (zij is net 43 geworden) is de leeftijd grens verhoogd tot 49. Dus ben jij nog geen 50+ dan staat er koffie en thee en een dosis gezelligheid voor je klaar. Voor meer info verwijs ik je graag door naar Yvonne.

Zo jullie zijn weer helemaal bij. Ik ga lekker vakantie vieren! Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer toe en tot in september, wellicht zie ik jullie in Eemnes!

zomer kaartje

Ciao!

Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *