Vrolijk Pasen, een QAL

Een paasquilt in 7 afleveringen

Er zijn vele patronen voor winter- en kerstquilts bekend maar voorjaars- en paasquilts zie je veel minder. Dat bracht Gerda de Jong van de Quiltnieuwsredactie op het idee om een quilt te maken met kuikentjes, eieren en een kip.

De maat van het deel met de blokken is 90 x 96 cm. In het midden komt een applicatieblok van 30 x 32 cm. Om het geheel komt een rand van 10 cm. Gerda heeft er met heel veel plezier aan gewerkt.

De komende 8 weken zullen we elke week [op dinsdag] een deel van het patroon delen via de website en de Facebookgroep Quiltersgilde bee. Het is een week openbaar en daarna alleen via het ledengedeelte van de website te downloaden.

Het laatste deel, het middenblok en de rand, publiceren we in Quiltnieuws nummer 151, maart a.s.

Wat heb je nodig voor de paasquilt?

Je kan vele kanten uit met deze quilt en je favoriete kleuren ervoor gebruiken. Kies jij de lente als inspiratie?  De kleuren geel, wit en misschien blauw? Worden alle achtergrondlapjes van één kleur of kies je verschillende lapjes zoals Gerda deed? Duik in je stoffenvoorraad en kies daaruit het volgende:

  • 48 lapjes van 12 x 18 cm
  • Restjes voor de applicaties
  • Ruitjesstof van 12 x 92 cm [2x] en 12 x 118 cm [2x] voor de rand
  • Stof voor het middenblok 30 x 32 cm
  • Stroken voor de rand om het middenblok 4 x 28 cm [2x] en 4 x 30 cm [2x]
  • Freezer Paper
  • Stof voor de achterkant 117 x 123 cm
  • Dunne tussenvulling 117 x 123 cm
  • Karton van 10 x 16 cm

Alle genoemde maten zijn inclusief 1 cm naadtoeslag.

 

Aan de slag met het eerste blokje

Ben je enthousiast geworden en doe je mee? Houdt dan het blog in de gaten zodat je volgende week kan beginnen met het eerste blokje. En natuurlijk ga je de resultaten laten zien aan de andere deelnemers via Facebook of middels een e-mail met foto aan redactie@quiltersgilde.nl

De quilt is makkelijk te maken voor zowel beginners als gevorderde quilters. YouTube, de instructiefilmpjes van onze adverteerders en techniek-artikelen uit Quiltnieuws helpen je om een techniek te kiezen die bij jou past. Veel plezier met het uitzoeken van de lapjes en tot dinsdag 18 januari, dan kan je het eerste patroontje downloaden.

 

Inge van Koningsveld

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *