Paas QAL – Blij ei!

We beginnen deze week met de Quilt Along [QAL]  van een paas-/voorjaarsquilt. Wekelijks een patroontje van een ei of kuikentje met telkens een kleine variatie.

Er zijn 7 verschillende blokken. We geven aan hoeveel we van elk blok maakten voor de voorbeeldquilt maar je kan zelf variëren.

In maart vindt je de volledige quilt in Quiltnieuws met de uitleg hoe je de top in elkaar zet, een apart patroon voor het middenblok en wat extra applicaties voor de rand.

Klik hier voor de uitleg en het patroon!

Blij ei!

‘Blij ei’ was een werknaam. Gerda de Jong, die de quilt heeft ontworpen, vond het wel een  grappige naam want ze werd echt een blij ei van het bedenken van deze quilt! En uiteindelijk besloten we de naam zo te laten omdat het prima paste bij haar gevoel.

Een week online voor iedereen

Zoals al eerder vermeld zal het patroontje één week voor iedereen toegankelijk zijn. Daarna kun je er alleen bij als je als lid inlogt.

Het middenblok en de extra applicaties komen niet online beschikbaar maar worden gepubliceerd in ons ledenblad Quiltnieuws van maart 2022. Reden te meer om lid te worden. Klik hier voor meer info over hoe lid te worden en welke mooie aanbieding we voor je hebben.

Laat je werk zien

Veel plezier en vind je het leuk om je blokken te showen? Doe dat dan via de Facebookpagina QuiltersgildeBee of via een e-mail met foto naar redactie@quiltersgilde.nl

 

Succes, Inge van Koningsveld

 

1 antwoord
 1. hanneke harleman-Nolet zegt:

  Goedemorgen,
  Blij ei,leuk om mee te doen alleen loop ik tegen een probleem aan bij het afdrukken van het patroon.
  Het ei is veel te groot en ik ben bang,dat ook de andere patronen dit straks ook zo worden.
  Heeft u hiervoor een oplossing,wat doe ik fout?
  Mvg Hanneke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.