Sampler quilt

Nieuwsbrief

In de vorige algemene nieuwsbrief schreven we over de sampler. Heb je die gemist en wil je nog even teruglezen, klik dan HIER. Misschien krijg je de nieuwsbrief nog niet en wil je hem wel? Klik dan HIER. Je blijft dan van alle activiteiten op de hoogte.

Sampler quilt

Door de nieuwstip in de algemene nieuwsbrief kwamen een aantal leuke, spontane reacties binnen. We vermelden ze graag hier.

Jenny Slurink – De Farmer’s wife sampler quilt

Jenny Slurink schreef dat ze de Farmer’s wife sampler quilt maakte in de coronatijd, toen het leven stil stond. Verdrietig genoeg was ze pas weduwe geworden en dat maakte die periode extra moeilijk. Geen verjaardagen, geen kleinkinderen zien, met een mondkapje naar de winkel. We herkennen dat allemaal nog wel. Maar wel tijd genoeg om met lapjes aan de gang te gaan. Tijd genoeg om een grote quilt te maken. De stofjes konden immers gelukkig online worden besteld.

 

Jenny Slurink – De Farmer’s wife sampler quilt

 

Deze quilt is als quilt-as-you-go gemaakt zodat je niet zo’n grote lap hebt om te quilten. Jenny heeft veel geleerd bij het maken van deze sampler, geduld gekregen en innerlijke rust. Thuis zijn kan ook fijn zijn. Nu kan ze iemand blij maken met deze quilt. In bruikleen! Want afstand doen van deze quilt gaat haar aan het hart. Het is een mirakel geworden.

 

Jenny Slurink – De Farmer’s wife sampler quilt

 

Yvonne Schut – Herfst sampler quilt

Yvonne Schut schreef dat ze in 1996 een samplercursus heeft gevolgd. Per les leerde ze zelf een blok tekenen en uitvoeren. Letten op recht van draad, kleur keuze, balans in je werk vinden, enz. Alles werd uitgebreid besproken. Na 2 weken kon elkaars werk worden bewonderd. Dat maakt werken aan een sampler ook zo leuk. Omdat iedereen andere kleuren gebruikt, krijg je toch hele verschillende quilts. Voor Yvonne was het in elk geval ook een leerzaam proces. Ze zag met stof en kleur die ze zelf niet zou kiezen toch mooie quilts ontstaan.

 

Yvonne Schut – Herfst sampler quilt

De blokken zijn 32×32 cm en de quilt is 160×160 cm. Hij was klaar in 1998. Eén blok maakte ze met de naaimachine (pine-apple) de anderen met de hand. Het quiltwerk is ook met de hand gedaan. Kijk eens naar de detailfoto van het quiltwerk?

 

Yvonne Schut – Herfst sampler quilt

Dat motief komt uit het boek “Patronen voor quilten en sjabloneren” van Maud Von Bergh-Arnoldus. Yvonne had zich niet gerealiseerd dat door de rondingen in het patroon ze steeds de quilt moest draaien. Na 140 blaadjes en 72 eikeltjes had ze eelt op haar vingers. Een goede tip van haar om daar rekening mee te houden. Wat een geduld heeft ze gehad! Maar het werd een mooie quilt die – geheel terecht – op de Algemene Tentoonstelling in 1998 mocht hangen.

 

Tot slot

Bedankt Jenny en Yvonne, dat jullie je verhaal met andere quilters willen delen!

De commissie Traditioneel Quilten: Yvonne, Sylvia, Joke en Janine

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *