40 jarig jubileum Quiltersgilde 

Hoera!

In 2023 bestaat het Quiltersgilde 40 jaar en dat gaan we vieren! Het wordt een feestelijk quiltjaar met maar liefst twee tentoonstellingen waarvoor je je als lid van het Quiltersgilde kunt aanmelden.

Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Locatie:              De Broodfabriek in Rijswijk

Datum:               13, 14 & 15 april 2023

Thema:               ‘Een streepje Robijn’

 

De tentoonstelling van Miniatuurquilts wordt weer gehouden tijdens de Patchwork en Quiltdagen, in samenwerking met De Broodfabriek in Rijswijk.

 

Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Dat kan bv. een quilt zijn van 40 x 60 cm of 50 x 50 cm of een andere (kleinere) maat.

De vorm is vrij, evenals de keuze voor een traditionele, moderne, eigentijdse of art verwerking.

 

Voor elke tentoonstelling kiezen we een thema en vragen we de leden aan de hand daarvan een quilt te maken. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Een streepje robijn’ vanwege het veertigjarig (robijnen) jubileum van het Quiltersgilde. Je kunt ook een quilt buiten het thema insturen.

Alle quilts die worden ingestuurd komen te hangen, er is dus geen selectie. Je mag maximaal 3 quilts insturen.

Tussen 15 en 30 maart 2023 kun je je quilt(s) per post opsturen naar de Tentoonstellingscommissie. Verder informatie vind je op het aanmeldingsformulier.

 

Je quilt als beeldmerk voor de Tentoonstelling van Miniatuurquilts in Rijswijk

Voor iedere tentoonstelling wordt de foto van een quilt gebruikt als beeldmerk: die foto zie je dan steeds bij onze communicatie over de tentoonstelling. Wil jij ook kans maken om jouw quilt zo te zien? Mail dan uiterlijk 15 september 2022 het aanmeldingsformulier en een foto van je quilt naar ttcie@quiltersgilde.nl.

Uit de ingezonden foto’s wordt de quilt gekozen die voor 2023 als beeldmerk voor de Tentoonstelling van Miniatuurquilts wordt gebruikt.

Een paar zaken om rekening mee te houden: je quilt moet voldoen aan het thema ‘Een streepje robijn’, de quilt moet af zijn en voor de selectie is het belangrijk om een duidelijke foto van minimaal 1MB  mee te sturen.

 

Algemene Tentoonstelling 2023

Het thema is: K L E U R R IJ K

Locatie: Hart van Holland in Nijkerk

Datum: woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023

 

Je quilt als beeldmerk voor de Algemene Tentoonstelling in Nijkerk

Voor het maken van een quilt voor de Algemene Tentoonstelling heb je nog even de tijd: de aanmelding moet uiterlijk 2 mei 2023 bij ons binnen zijn. Verdere informatie vind je op de website.

Maar heb je een quilt gemaakt die helemaal past in het thema?  En vind je het leuk als je quilt straks overal te zien is als beeldmerk?

Stuur dan uiterlijk 1 februari 2023 een volledig ingevuld aanmeldingsformulier samen met twee duidelijke foto’s van je quilt in het formaat 13 x 18 cm naar het adres van de TTcie. Eén foto van de hele quilt en één foto van een detail. Zorg voor een goede kwaliteit van de afgedrukte foto.  De quilt moet wel af zijn.

Het aanmeldingsformulier is  HIER te vinden.

 

Meehelpen aan het succes van de tentoonstelling?

Vele handen maken licht werk, een gezegde dat maar al te waar is. Daarom vragen wij leden in en rond Nijkerk ons te helpen bij de tentoonstelling.

Dat kan als werkgroeplid,  als medewerker tijdens de op- en afbouw of tijdens de openingsdagen. Tijdens de tentoonstelling hebben wij graag hulp van angels die rond lopen om te zorgen dat bezoekers de quilts niet aanraken.

Lijkt je dit wat, meld je dan aan via ttcie@quiltersgilde.nl en je ontvangt verdere informatie.

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier. Voor alle vragen kun je  ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *