Neem eens een kijkje

In de agenda van het Quiltersgilde

Op het moment dat ik dit schrijf,  staan er 3 zeer warme dagen gepland door het KNMI. Met als topper 38 graden Celsius op dinsdag. Een ideale gelegenheid om eens de koelte op te zoeken terwijl je geniet van één van je favoriete hobby’s: het bekijken van quilts. Koelte kun je vaak vinden in kerken. Daarom zet ik die hier in dit bericht centraal. Maar ook na deze 3 dagen kun je daar natuurlijk nog terecht om mooie quilts te bekijken. En in onze agenda kun je nog veel meer activiteiten vinden.

Let op de openingstijden en eventuele toegangsprijzen bij alle evenementen.

Quilts in kerken

  • Terschelling: In de Sint-Janskerk in Hoorn op Terschelling kun je quilts bewonderen over de natuur van Terschelling. De quilts zijn gemaakt door Barrie Groot-Cornelissen en Janna de Rover-Nijboer (foto links onder).
  • Assen: In Assen kun je naar de Adventskerk. Daar is de tentoonstelling Out of the Blues met quilts van Jeanne van den Bekerom. Quilts met veel blauw, zoals de titel al aangeeft,  maar ook andere kleuren (foto midden onder).
  • Utrecht: In de Doopsgezinde kerk in Utrecht hangen quilts in het kader van Kerken Kijken en Utrecht 900 jaar Kerk en Stad. Heel bijzonder is dat er 2 quilts uit Mariopol te zien zijn van 85 jaar oud (foto rechts onder).

 

 

Wat is er verder te doen?

Als je in Zuid-Holland woont, dan zit je goed! Je kunt  op dit moment naar 3 verschillende tentoonstellingen.
  • In Goedereede kun je naar de expositie KLEUR-RIJK van de Torenquilters (foto links onder).
  • In verzorgingshuis Marente in Sassenheim hangen 25 quilts van 4 leden van een Sassenheimse quiltbee, die al 20 jaar samen quilten (foto midden onder).
  • In de bibliotheek van Hillegom zijn quilts te zien van Marijke Schipper. Het zijn quilts van eigen ontwerp en vaak gemaakt met zelfgeverfde stoffen (foto rechts onder).

 

 

Verder bevat de agenda tentoonstellingen in Utrecht en Limburg. In de agenda staan ook tentoonstellingen die nu nog niet te bezichtigen zijn, maar wel in augustus, september of oktober. Dan kun je dat alvast in je agenda noteren en heb je iets om naar uit te kijken!

Lees ook het blogbericht van Jo van afgelopen vrijdag voor nog veel meer inspriratie voor leuke uitjes. En – dit is weer wat verder weg, de zomer is dan al over – vergeet ook niet de komende regiodagen.

Denk je: “Hé, mijn tentoonstelling staat er nog niet bij”, dan kun je deze HIER aanmelden. Wij zorgen ervoor dat de tentoonstelling in de agenda verschijnt.

Sylvia Jansen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *