Meedoen aan een open atelierroute

Aankomend weekend, 4 en 5 september, ga ik meedoen aan een open atelierroute.  Die wordt hier in mijn woonplaats Wijchen  georganiseerd door Kunstkring Wijchen. Spannend om je deuren open te zetten voor ‘kijkers’ maar ook heel leuk natuurlijk.

Jaren geleden, toen ik nog volop met mozaïeken en workshops bezig was, heb ik ook al eens mee gedaan en toen vond ik het echt eng. Nu sta ik er veel relaxter in. Ik zie het als een soort afsluiting van een periode en start van een nieuwe.

 

Oud en nieuw

Ik heb letterlijk oud werk versneden, oude werkstukjes samengevoegd tot nieuw en oud werk in een nieuw jasje (in dit geval rokje) gestoken. Ook werk dat ik, o.l.v. Carola Mokveld tijdens haar masterclass Quilten gemaakt had maar waarvan de expositie niet kon doorgaan, staat nu klaar om getoond te worden.

 

Tevreden

Ongeacht het aantal bezoekers ben ik nu al tevreden omdat ik een dergelijke stok achter de deur echt even nodig had en nu blij ben met al die ‘finished’ projecten.

Natuurlijk vind ik het wel heel gezellig als er kijkers komen. Ik weet nog van de vorige keer dat we het aantal bezoekers moesten bijhouden en dat me dat een gevoel gaf van falen of slagen als je veel bezoekers had. Dat kan ik nu helemaal loslaten (hoera voor ouder worden 😉). Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Liever twee bezoekers waar je een mooi gesprek mee hebt dan een zwijgende massa, die zijn/haar commentaar op de terugweg spuit.

 

Kom gezellig naar Wijchen

Mocht je denken, wat zal ik dit weekend eens gaan doen??…..kom gezellig langs. Er zijn nog 38 mooie kunstenaars, met heel divers werk, die meedoen en de deuren van hun atelier voor je open hebben staan. Alles uiteraard rekening houdend met de geldende regels.

 

Wellicht tot dan,

Monica van Leent-Bergkamp

Atelier Bits & Pieces

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *