Ode aan de natuur, een mooie expositie!

Toeval

Net toen ik bedacht dat ik eigenlijk geen goed onderwerp voor mijn ingeplande blog van vandaag had, reed ik langs zo’n digitaal reclamebord. Geplaats aan de rand van onze gemeente, je kent ze wel. In een flits zag ik de tekst  ‘Expositie textiele werken’ voorbij komen.

Uiteraard was meteen mijn nieuwsgierigheid gewekt en na wat gegoogle kwam ik uit op nieuwspagina van onze gemeente waarin de expositie ‘Ode aan de natuur’ vermeld stond. Textielkunstenaar: Hannelieke van de Beek. Voor mij geen bekende naam maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.

 

Intuïtieve en experimentele kunstwerken

De expositie is eigenlijk alleen op zondagmiddag te bezoeken maar gelukkig bestaat er de mogelijk om een afspraak voor bezichtiging te maken en zo kon ik op woensdagmiddag (afstand: 350m van onze woning..) de werken van Hannelieke bewonderen.

De tentoongestelde intuïtieve en experimentele kunstwerken zijn gemaakt van uiteenlopende materialen. Door zonder plan en eindresultaat in het hoofd te ontwerp in te gaan en te laten gebeuren, ontstaan verrassende en onverwachte, symbolische kunstwerken. Ze verwerkt allerlei soorten materiaal in haar kunstwerken: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. Beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk. Inspiratie vindt ze in haar verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In de natuur en ontmoeting met mensen ervaart ze tegelijkertijd het mysterie van de bijbel. Dit aldus de omschrijving in de nieuwsbrief van de werkgroep ‘Kunst in de kerk’.

Eigen wijze

Blij verrast werd ik door de werken die in de protestantse kerk te zien zijn. Haar stijl doet denken aan art quilten maar ze heeft haar geheel eigen wijze van werken. Overal zit een verhaal achter, alles heeft betekenis. Dit staat er (gelukkig) niet bij vermeld en kun je zelf voelen of bedenken als je naar haar werk kijkt.

Kom kijken

Had ik toch nog een mooi onverwachte onderwerp te pakken dat ik graag met jullie wilde delen. Mocht je in de buurt van Wijchen/ Nijmegen wonen dan wel komen, kan ik je de expositie van harte aanraden. Gegevens staan vermeld in de agenda van deze website.

 

Monica van Leent-Bergkamp

PS: Met dank ook aan Margreet van der Meij….heel blij dat je op zo korte termijn tijd voor me kon vrij maken zodat ik de expositie kon bekijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *