Een vooruitblik naar 2022

door het bestuur

Afgelopen maandag keken we als bestuur van het Quiltersgilde terug op het afgelopen jaar. Deze vrijdag blikken we vooruit naar 2022. Altijd spannend zo’n nieuw jaar, maar dit jaar – naar mijn idee – zelfs nog wat meer dan andere jaren.

Inge Schoonderwoerd – Voorzitter

Vol goede moed richt ik mijn blik op 2022, een jaar waarin we hopelijk een comeback maken en voor onze leden weer activiteiten kunnen organiseren waarin ze elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Voor mij een kort bestuursjaar. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in april zal ik aftreden en het stokje overdragen aan Inge van Koningsveld.

Gerrie Schoonebeek – Secretaris

Kijkend naar 2022 zie ik weer mooie tentoonstellingen in het vooruitzicht, ontmoetingen die ook weer live gebeuren. Hopelijk kunnen we straks weer de regiodagen gaan starten of de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk, waar wij als Quiltersgilde ook weer met mooie tentoonstellingen aanwezig zullen zijn. Ik kijk vol goede moed uit naar 2022, vol met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Henriette Balten – Penningmeester

Na een lastig jaar voor ons allemaal hoop ik dat we in het nieuwe jaar weer heel veel ontmoetingen kunnen organiseren voor alle leden. Het gezoom is een fenomeen waar we “second best” mee hebben leren leven, maar het is toch veel boeiender om elkaar in het echt te zien. Op de kalender voor volgend jaar staan allemaal hele leuke activiteiten zoals de Quiltdagen in Rijswijk, meet&greet bijeenkomsten en de regiodagen. Gelukkig zijn we financieel een gezonde vereniging en hebben we zelfs afgelopen jaar heel veel nieuwe leden kunnen verwelkomen. Dit geeft wel aan dat we een vereniging zijn die in een behoefte voorziet.  Als penningmeester hoop ik natuurlijk dat alle leden een automatische incasso afsluiten, dat scheelt ze € 2,00 contributie en Ineke veel administratieve handelingen. Ook is het fijn als leden, als ze dat nog niet gedaan hebben, hun emailadres opgeven zodat we ze makkelijk en snel kunnen benaderen. Voor mij persoonlijk staan er in 2022 grote veranderingen te wachten, want in april stopt mijn werkzame leven voor een werkgever. Om niet achter de geraniums te eindigen ben ik als penningmeester voor het Quiltersgilde aan de slag gegaan en ik hoop met alle vrijwilligers en medebestuursleden een fijn quiltjaar te gaan beleven.

 

Inge van Koningsveld – Hoofdredacteur Quiltnieuws

Het jaar 2022 is een aanloop naar het bijzondere jaar 2023 waarin het Quiltersgilde 40 jaar bestaat. We gaan terugblikken op 4 decades: de eerste, tweede, derde en vierde 10 jaar Quiltnieuws. Wat stond er destijds in ons verenigingsmagazine? Hoe kwam het aan zijn naam? Welke technieken en patronen stonden er destijds in en hoe is dat veranderd in de loop der tijd? Allemaal vragen die we onszelf stellen en waar we de antwoorden op kunnen vinden dankzij het archief waar alle nummers van Quiltnieuws terug te vinden zijn. Ook toen werden de leden al opgeroepen om mee te denken en doen ter gelegenheid van een lustrum. Nu hebben zich maar liefst 60 leden aangemeld om blokken te naaien voor Quiltnieuws. Dat geeft een beetje lucht bij het schrijven van artikelen en kunnen we andere uitvoeringen van een bepaald patroon laten zien.

We hopen op verslagen van tentoonstellingen, met name de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk waar we met een aantal tentoonstellingen aanwezig zullen zijn. Het beeld dat kunstenaar Fleur van den Berg maakte met de vleugels die werden ingeleverd zal daar een ereplaats krijgen. Ook de handwerkbeurs in Zwolle staat op de planning. Mocht die doorgang vinden dit jaar, dan zullen we daar zeker aanwezig zijn om elkaar te ontmoeten, ideeën en wensen van onze lezers te horen en samen te genieten van al het moois dat onze ‘hobby’ ons biedt.

Het redactieteam rekent op de lezers van Quiltnieuws om samen het verenigingsblad ook in 2022 weer vorm en inhoud te geven. Aan ons zal het niet liggen, ideeën genoeg!

In januari beginnen we met een Paasquilt als QAL (Quilt Along) via de ledenpagina van de website. Elke week verschijnt er een patroontje dat leden kunnen maken. In de eerste Quiltnieuws van 2022 geven we dan het patroon voor het middenstuk en de lay-out van de hele quilt.

Marjolein van der Eijk – Coördinator regio’s, Artquilten

Nu het nieuwe jaar nadert ben ik heel benieuwd of alles wat er gepland staat en georganiseerd is ook gaat lukken. Allereerst is er voor de Art Quilters een Meet en Greet gepland op 5 Februari in Nijkerk. Een goed gevulde dag met 2 verschillende workshops over contrast in je werk van Mariet Rankenberg en Marjolein van der Stoep. Een belangrijk element van zo’n dag is het gezellig bijpraten met elkaar en een lekkere lunch ontbreekt natuurlijk ook niet. Tijdens deze ontmoeting kunnen we bekend maken hoeveel inzendingen er voor de wedstrijd zijn. Op 1 februari is namelijk de sluitingsdatum en kan de jury aan de eerste selectie beginnen. Het is de bedoeling 10 quilts te nomineren voor de prijzen. Dit gaat op basis van de ingestuurde foto’s. Pas in april, in Rijswijk, als alles is opgehangen, bepaalt de jury de uiteindelijke prijswinnaars.

Ook staan voor het voorjaar weer regiodagen gepland in maar liefst 15 verschillende regio’s. Op de website kun je je inschrijven.

We gaan met frisse moed en mooie plannen het nieuwe jaar in! Een heel mooi, gezond en creatief 2022 gewenst!

 

Rose-Anne de Haan – Public relations, Social media

Het ziet ernaar uit dat we nog steeds veel gebruik zullen maken van digitale ontmoetingen in 2022. Zeker in het begin van het jaar. We gaan ons meer bekwamen om bewegend beeld aan te bieden. Video’s opnemen is een hele kunst, maar heeft wel de toekomst…

Er staat een Paas-project gepland waarbij elke week een blokje aangeboden wordt via onze Facebookpagina en onze website. Zo kunnen we digitaal met z’n allen aan de slag met een gezamenlijk project. We moedigen elkaar aan via Facebook en houden samen de moed erin. We hebben elkaar nodig in deze bizarre tijden.

Sylvia Jansen – Webmaster

Een vooruitblik naar 2022. Voor de website verwacht ik geen grote veranderingen. We blijven blogberichten plaatsen, in principe drie maal per week, zoals we vorig jaar ook deden. We proberen nog meer dan nu aandacht te geven aan een mix van traditioneel quilten, art quilten en modern quilten. Zeker over modern quilten zal meer gepubliceerd gaan worden in het komende jaar. Verder verwacht ik dat, zeker in de zomer, de agenda weer vol zal komen te staan met exposities, beurzen en andere evenementen. De regiodagen die gepland zijn voor het voorjaar staan weer in de agenda en op de website. Ik hoop van harte dat deze door zullen kunnen gaan. En dat geldt natuurlijk ook voor de Patchwork- en Quiltdagen in Rijswijk komende april en voor alle andere beurzen en evenementen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.