Het Nederlandse Zomerweer en Quilten!?

Met een patch- of quiltwerkje zit ik graag buiten te werken. En het liefst met een vrolijk zonnetje en niet te veel wind. Hapje en drankje bij de hand, dan gaan de steekjes met plezier.

 

Omdat er geen tuin aan huis is, zit ik graag op ons balkon. Genoeg ruimte voor alle spullen om te werken aan die heerlijke, ontspannen hobby.  En genieten natuurlijk. Want zeg nou zelf, het uitzicht is toch ook van belang. En ik moet toegeven, dat is vanaf “Balconia SeaWoldia” niet slecht.

Alleen met dat Nederlandse weer van  de afgelopen weken, ben ik wel twintig keer op ´n dag (sorry voor de overdrijving!) van buiten naar binnen gegaan voor een fikse regenbui of pittige wind.

Maar goed dat ik mijn spullen op een groot dienblad heb staan, dan is dat heen en weer hoppen zo gedaan.

quilten in de zomer 3

Met een daglicht-lamp ga ik binnen weer verder.

En ik moet toegeven, op deze manier is dat variabele weer goed voor de conditie, haha.

Die Hollandse luchten laten soms maar een klein beetje blauwe lucht zien. Mijn moeder leerde mij als je uit een klein stukje blauwe lucht een “hemd” kunt knippen dan blijft het de gehele dag mooi weer. Met het huidige weer-type twijfel ik tegenwoordig een beetje aan deze uitspraak. Heel soms kan ik er een klein patch-work-lapje uitknippen en voor je het weet zit je weer binnen te schuilen. Och, ik mag niet mopperen. “Genieten zit in kleine dingen”, dat leerde zij me ook.

quilten in de zomer 5

Voor ons “Kemperke” is het genieten.

Niet alleen thuis zit ik graag buiten  te werken, maar tijdens vakanties is er altijd wel een klein werkje in de buurt. Dit jaar zit er geen verre vakantiebestemming voor mij in. Misschien een klein rondje Nederland. Dan kan ik nog wat patroontjes scoren van de Row-by-Row Experience. Op de site kun je zien welke winkels er mee doen met deze leuke, uit Amerika overgewaaide, zomer-actie.

quilten in de zomer 6

Kleine werkjes zijn ideaal voor in de vakantie-koffer.

 

Ik hoop in de komende weken op nog vele zonnige uurtjes om te genieten. Mét of zónder quilt-werk.

Genieten jullie met me mee waar dan ook? En welk quilt-werkje ligt er in jullie vakantie-koffer?

Groet van Maria en tot een volgende “Quebbel”.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *