Festival of Quilts – Birmingham

Diversity of Europa


De European Quilt Asssociation heeft 2 exposities op het festival.
In de expositie Diversity of Europe laten alle 17 landen een bijzondere quilt per land zien. Dit jaar is het voor Nederland de quilt van Marjolein Peters met als titel “Gedragen”. Deze  quilt heeft vorig jaar gehangen op de Algemene Tentoonstelling in Breda

Gedragen - Quilt van Marjolien Peters; 125 x 127 cm

‘Gedragen’ – Quilt van Marjolien Peters; 125 x 127 cm

 

 

Geinspireerd door…..


Ieder land  stuurt 16 quiltjes van leden in met het thema: “Geinspireerd door…”
De Nederlandse quilts zijn geinspireerd door het blok New York Beauty; zo heeft ieder land een ander quiltblok.

Deze quiltjes maken een rondreis door Europa en zijn in Nederland te zien in het voorjaar van 2018 tijdens onze Tentoonstelling van Miniatuurquilts.

Stof Exchange


Er zijn nog eens 20 Nederlandse quilts te bewonderen, zij zijn onderdeel van een uitwisseling met Engeland en Zwitserland.

In 2017 namen 59 quilters uit het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Nederland deel aan een uitdaging. Ieder deelnemer doneerde 4 stoffen die gezonden werden aan hun collega deelnemers in het buitenland. Iedereen  ontving vier stoffen uit de twee andere landen. Men maakte een quilt van 50 cm hoog en 30 cm breed met het thema Klimaat, waarbij iedereen nog vier stoffen uit hun eigen voorraad toevoegde.
Dit  heeft geresulteerd in quilts met verschillende onderwerpen zoals het weer, de opwarming van de aarde, de klimaatverandering etc.

Deze expositie was voor het eerst te bezichtigen in Zwitserland en daarna in Nederland en nu voor de derde maal hier tijdens het Festival of Quilts 2017.

 

Stof Exchange

Stof Exchange


Maar natuurlijk zijn er nog veel meer quilts te zien en kun je genieten van workshops en vele winkels.

 

Inge Schoonderwoerd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.