De zomer komt er aan……

Zo aan het eind van de winter, in het voorjaar kan ik altijd weer zó verlangen naar de zomer. Zomerdagen, niet te warm maar gewoon een heerlijke temperatuur, ramen en tuindeuren open, gordijnen die een beetje waaien in de wind. De zon die uitbundig schijnt, dan is alles zo vrolijk!

Mijn eerste handgemaakte quiltje

 

Toevallig hebben we in april al een paar van die heerlijke dagen gehad. Wat heb ik genoten! Ik had die dagen ook nodig! Ja natuurlijk hebben we allemaal die eerste zonnige dagen nodig na een lange koude winter. Maar ik had die dagen nodig om mijn allereerste handgemaakte quiltje af te maken. Heerlijk in de tuin zitten en quilten.

 

handgemaakte quiltje

 

Want dat allereerste handgemaakte quiltje was op de UFO stapel terecht gekomen. Er kwamen even zoveel andere dingen voorbij. Beetje suf van mezelf vond ik dat wel. Een quiltje dat bijna klaar is, waar ik met zo veel plezier aan heb gewerkt, die lag op de UFO stapel. Alleen de bies moest er nog aan!

 

Dus op een van de eerste lekkere warme zonnige dag heb ik het quiltje af gemaakt. Er ging nog even wat mis. Ik had de bies een beetje te krap aangezet. Het gevolg, dat zullen jullie wel weten, de hoekjes! Ach, dan frommelen we even en dan zal het wel goed komen. Maar toch voelt dat niet goed. Dus…. Bies er weer af. Opnieuw aangezet en kijk eens…. Super strakke hoekjes.

 

strakke hoekjes

 

En nu is het dan zover. Mijn allereerste handgemaakte quiltje is klaar!

Flexfolie

 

Toch was er een reden dat het quiltje even op de UFO stapel heeft gelegen. Omdat ik in dit quiltje flexfolie en quilten had gecombineerd was ik toch wel nieuwsgierig naar wat er nog meer kan. Meer kan met flexfolie en quilten. Eén van de mogelijkheden heb ik ondertussen uitgeprobeerd.

 

werken met flexfolie

Een quiltje met flexfolie, gemaakt voor Editie 5 van het tijdschrift PlotatHome. De blokken gemaakt in paper piecing. En ja hoor, daar was mijn voorliefde voor machine gebruik weer. Want daar staat toch zo’n fijne snijplotter in mijn werkkamer!

 

de plotter

Stofjes op de snijmat gelegd en de stukjes stof voor het blokje met de snijplotter gesneden. Zo handig! De stukjes stof zijn altijd exact van formaat. Gelukkig was het van dat saaie grijze winterweer dus mijn verlangen naar buiten zitten en met de hand quilten was niet van toepassing. Dus hup… de quiltblokjes met de naaimachine gemaakt.

 

En toen…. Toen kwam het leuke versieren van die quiltblokjes. Het blokje met poezenkopje was niet zo moeilijk. Met de snijplotter uit flexfolie een poezensnuitje gesneden. De juiste positie op het quiltblokje bepaald en het snuitje opgestreken.

 

poezenkopje

 

Hierna een leuke tekst gemaakt in de software van de snijplotter. Ook weer de tekst gesneden uit flexfolie en op het quiltblokje met hartje gestreken.

 

tekst toevoegen

 

 

Het huisje en de zeilboot hebben wat meer versiering gekregen. Een sierlijke daklijst langs de dakrand van het huisje en natuurlijk bloemetjes voor het raam.

 

versieringen aanbrengen

Nieuwe uitdagingenEn nu? Nu hoop ik op een heerlijke zomer met van die fijne zonnige dagen. Met mijn rieten tuinstoel (die ik niet heb) in de tuin. Want de rust van het hand quilten laat mij niet los. Een nieuw project ligt al weer te wachten. Een vrolijke gekleurde bloemen quilt. Met een nieuwe uitdaging! Appliqueren.

Maar dat is moeilijk! Moeilijk om dat goed te doen, om dat mooi te krijgen. Als er nu maar genoeg fijne zonnige dagen komen dan zal dat goed komen. En mijn voorliefde voor alles wat een stekker heeft? Die sluimert ook al weer. Want je kunt ook stempels en sjablonen maken met de snijplotter. Dus hoe zal ik, wat zal ik….

 

Dat zijn van die heerlijke gedachten om tijdens het quilten te overdenken. En na de zomer, als ik alles uitgedacht heb en misschien al voorbeelden heb, zal ik jullie hierover vertellen.

 

Voor jullie allemaal, een heerlijke zomer gewenst!

 

Janneke Stuut

 

Ps. Mocht je eens het tijdschrift PlotatHome met daarin het quiltje willen bekijken? Het is te koop bij de Primera, Bruna, enkele boekenwinkels en naaimachinezaken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *