Update van Joke Hardenbol

En dan is het alweer de 2e keer mei in coronatijd. Gaan we weer een zomer tegemoet zonder kunst– en textielmarkten? Weer geen Weversmarkt in Hoorn, Textielmarkt in Warmond en Verweven in Zierikzee? En al die andere kunstmarkten.

Missen jullie ze ook zo? Al die kramen met prachtige creaties of materialen om te bekijken (en te kopen natuurlijk).

textiel markt

Of zouden ze eindelijk gaan versoepelen nu zoveel mensen al ingeënt zijn?  Ik hoop het.

Gelukkig hebben wij textielmensen ons denk ik wel weten te amuseren neem ik aan afgelopen jaar.

Online cursus Tyvek

Mijn online cursus Tyvek is door 37 mensen gevolgd en kennelijk heb ik het goed gedaan, want de reacties waren lovend.

De cursus kan natuurlijk nog steeds gevolgd worden, want hij blijft op het net staan. Alleen krijg je dan nu niet meer 2 keer per week een les aangeboden, maar heb je alle lessen in een keer en kun je zelf je tempo bepalen.

 

Junk journal

Ik heb een Junk journal gemaakt. Heel leuk om te doen en ook fijn omdat ik allerlei dingen kan gebruiken die anders maar lagen te liggen. Proefjes van Spelen met Hennie of dingen die nooit afgemaakt waren. Een Junk journal is zoals de naam het al zegt een journal gemaakt van “afvalmateriaal”. Nu is dat een ruim begrip, want mijn proefjes vind ik geen afval, maar het is in ieder geval materiaal dat verder niet meer gebruikt wordt.

Het is een album vol met allerlei vakjes waar je dus van alles in kunt doen. In dit geval gemaakt van papier maar ik wil er ook nog wel een gaan maken van textiel.

 

De omslag is van een kartonnen doos en de pagina’s van oude enveloppen. Op die pagina’s zitten ook weer enveloppen en andere “mapjes” waar dus allerlei verrassingen in zitten.

Vorige week deelde ik op Facebook een filmpje van het Junk journal en als reactie daarop werd gevraagd om nog een online workshop om ook zo’n Junk journal te maken.

Dus dat wordt waarschijnlijk mijn volgende online workshop. Klik hier voor het filmpje.

Rolodex

Verder ben ik bezig met de blaadjes van de Rolodex, de minicollage’s. Daar valt niet veel over te zeggen. Ik probeer elke dag minstens 1 collage te maken.

 

 

Visible mending

Wij hebben in huis een muizenplaag en inmiddels zitten alle etenswaren in blikken of glazen potten, maar de muizen hebben onze winterjassen ontdekt. Wij hebben een hond, dus zitten in onze jaszakken hondensnoepjes.

En jawel, gaten in onze zakken gevreten om bij de snoepjes te komen. Dus ook elke avond zakken leegmaken. Toen begonnen ze aan de jassen zelf. Eerst de favoriete jas van mijn man een gat van 2 cm doorsnee ter hoogte van een van de zakken (die roken waarschijnlijk toch nog naar hondensnoepjes). Gelukkig was het een vrij stoere jas en met een leren applicatie was dat gat verholpen. Maar toen mijn favoriete wollen winterjas! Op de rug allemaal kleine gaatjes. Tenzij we ineens ook nog motten hebben zal dat ook van de muizen zijn. Maar dat kon ik natuurlijk niet met applicaties oplossen.

Toen kwam er een blogpost van Tree of needlework voorbij van Majo van der Woude over visible mending.

Dat was de oplossing. Alle gaatjes in mijn jas heb ik weggewerkt onder een stukje vrolijk gekleurd stopwerk. En om dat niet als een losstaand iets te laten heb ik er nog meer stopplekken bijgemaakt. Zodat er een soort baan over mijn jas loopt. Een heel vrolijke jas is het nu geworden.

 

Koperen Knop

Verder ben ik nog bezig aan het werk voor Museum De Koperen Knop. Dat schiet nog niet echt op. Zul je zien dat ik straks ook nog te laat ben met inleveren. De druk is eraf nu de tijd van de expositie steeds verschuift door de corona.

En dat is eigenlijk alles wat ik op textielgebied heb gedaan afgelopen 2 maanden.

We zijn weer een paar keer met de camper op pad geweest, kleinkinderen te logeren gehad. En natuurlijk een echtgenoot thuis, dus gezellig samen koffiedrinken, lunchen, theedrinken.

En als ik eenmaal op de bank zit heb ik altijd wel een spannend boek dus die thee duurt algauw een uur.

Elke avond vraag ik me af: wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag? En dat is meestal teleurstellend weinig. Soms ben ik niet eens in de buurt van mijn naaimachine geweest.

Maar ach, een gezellige echtgenoot is ook veel waard, toch?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *