Uitdaging……Waddenzee !

Stichting Quiltfestival Noord Groningen en het Nederlands Quiltersgilde dagen u uit om een quilt in te sturen voor de lustrum tentoonstelling Wereld Erfgoed Waddenzee tijdens het Quiltfestival op 8, 9 & 10 juni 2018 met als onderwerp: Ode aan de Waddenzee..

Waddenzee werelderfgoed

wadlopers

 

Ongetwijfeld kent u de slagzin “ Er gaat niets boven Groningen” waarmee toeristen naar Groningen worden gelokt. Meestal denken we dan aan Stad en Ommeland en vergeten dat boven het vaste land een uniek gebied ligt. Is het land, is het zee? Het hangt er van af of het eb of vloed is. Van dag tot dag ziet en beleeft u een ander landschap.

Quilt: Bevroren Waddenzee

De Waddenzee werkt als een magneet voor natuur liefhebbers, fotografen, schilders en vogelaars. Hun indrukken zullen op een speciale expositie tijdens het Quiltfestival 2018 te zien zijn. Wij denken dat ook in textiel hele mooie kunstwerken met als inspiratie bron ons “Wereld Erfgoed” gemaakt kunnen worden, maar tot dusver is hier nooit speciaal aandacht aan besteed. Daar moet verandering in komen vinden wij. Kom een dagje genieten, maak foto’s, tekeningen of kijk naar alles wat er te zien is en neem die indrukken mee naar huis.

Quilt: Zicht op winters Delfzijl

Om u wat op weg te helpen, laten we hier een paar quilts zien. Het kan natuurlijk ook heel anders. Wat dacht u van zeehonden, meeuwen, zeewier enz….. alles kan, als het maar van stof gemaakt is.

Quilt: Waddenzee vanuit de lucht

 

Quilt: Onderwaterwereld

 

Evenementenhal ‘Op Roakeldais’ van de textielmarkt in Warffum

Uw resultaten zullen op 8,9 & 10 juni 2018 te zien zijn in de evenementenhal ‘Op Roakeldais’ van de textielmarkt in Warffum. Om het voor u nog aantrekkelijker te maken om mee te doen, looft het Nederlandse Quiltersgilde een paar prijzen uit voor de mooiste quilts. Een jury van het Quiltersgilde kijkt uit naar uw inzendingen. KLIK voor meer informatie.

Quilt: Water, land & lucht

 

Ginie Arends, Marjan Ruitenberg, Rob Ruitenberg

*De quilts zijn van Marjan Ruitenberg en Ginie Arends.

*Wadden foto’s zijn afkomstig van Common Wadden Sea Secretariat.

 

Via deze link kunt u lezen over de voorwaarden en kunt u zich inschrijven: https://www.quiltfestival.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *