MEppel MOdern

Moderne Quiltgroep MEppel MOdern

Elke 3 maanden verzinnen we een nieuwe uitdaging. Deze keer hadden we onszelf de opdracht gegeven om een moderne quilt te maken met het onderwerp ‘hashtag’. De quilt moest 80×80 cm groot worden. Ikzelf ben nogal ‘in de schilderijen’. Daarom kwam ik op dit idee. Ik heb 4 stoffen (blauw, rood, geel en wit) van 100 x 100 cm op elkaar gelegd en daar 4x doorheen gesneden. Toen een aantal stukken stof gewisseld en daar zwarte banen tussen genaaid.

Nummer 1 gequilt in rechte lijnen met garens in de kleur van de stof.

Wat doen met de lappen die over zijn?

Daarna hield ik behoorlijk wat stofjes over. Wat daarmee te doen? Nog wat zwarte banen ertussen? Inderdaad, dat heb ik gedaan. Mooi om te experimenteren met verschillende manieren van quilten. Elk quiltje is op een andere manier gequilt.

Nummer 2 gequilt met heel veel rondingen met garens in de kleur van de stof.

Detail

Nummer 3 nog steeds met garens in de kleur van de stof gequilt.

En toen voelde ik me iets zekerder en heb ik met een contrasterende draad gequilt. Spannend! In de MeMo-groep geven we elkaar tips en daarom heb ik nummer 4 als een vlechtwerk gequilt, maar dat valt niet zo heel erg op.

 

Detail

Ik voelde me eventjes een echte kunstenaar. Die kunnen ook zo’n studie maken van hun schilderijen. Experiment 1, experiment 2, enz.

Ik vond het gewoon jammer om de stoffen in de restenbak te doen, terwijl ze zo goed aan elkaar pasten.

Ingrid Mulder

 

Ook zin gekregen om je aan te sluiten bij een moderne groep? Stuur een mail naar marijke.nieuwenhuijsen@quiltersgilde.nl

Kijk hier wat het Quiltersgilde moderne quilters te bieden heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *