Ans Kouwe in ‘Quilters in quarantaine’

In deze nieuwe rubriek laten we quilters aan het woord over de beperkingen of mogelijkheden die het leven in quarantaine met zich meebrengt. Deze week is het woord aan Ans Kouwe vanuit Vught.

Brabant

Vanuit Brabant, het hart van de coronabesmetting, en dus in quarantaine (oftewel opgehokt) , voelt het schrijven van een blog nu anders dan in normale tijden. Normaal wandel ik af en toe een flink eind met een vriendin, bezoeken we ondertussen kringloopwinkels en kom ik vaak thuis met iets ‘wat ik weer goed kan gebruiken’. Ik doe dan de dingen die ik moet doen en tussendoor quilt ik, iedere dag.

Een van onze zonen en zijn bijna echtgenote zijn beiden zorghelden en deden een dringende oproep aan ons om thuis te blijven, vergezeld gaand van het eenzijdig afzeggen van onze oppasbijdrage…( mijn man is de 70 gepasseerd en ondanks het feit dat we straks ruim 2000 km op fietsvakantie gaan, vinden ze blijkbaar dat we nu heel kwetsbaar zijn!).

Nieuwe kansen

Ook de ene na de andere gezellige privéafspraak, de quilt bees en het quiltcafé zijn afgezegd en dan zit je opeens met een 3 weken lege agenda. Begrijpelijk en jammer maar dit biedt direct nieuwe kansen: niet meer voor dag en dauw opstaan, geen “must” naar de sportschool, alleen het noodzakelijke uitstapje naar de supermarkt in de hoop dat de hamsteraars nog wat voor me hebben laten liggen, én…klussen!!

Zoals half Nederland pakten we de afgelopen dagen de tuin grondig aan, de daken werden schoongemaakt, de ramen gezeemd, de vloer geölied.

En als er dan een eind is gekomen aan al dat geklus dan gaan wij quilters ons zeker niet vervelen!

WIPS en WIMS

Ik had me al voorgenomen om 2020 te besteden aan het afmaken van alle ‘wips’ (work in progress) en het coronavirus helpt me daar geweldig bij. Niet dat ik blij ben met dat virus, integendeel, maar nu het er toch is, zie ik ook op het quiltvlak zeker voordelen. Mijn ‘schering en inslag quilt’ is intussen af en het dubbelzijdige log cabin tafelkleed schiet al aardig op. Rest mij daarna de klus van 868 hexagonbloemen  die nog aan elkaar gezet moeten worden, allemaal gemaakt van restjes.

 

Mocht de crisis nog erg lang duren dan heb ik ook nog een 36 meter lange rol (foto) aan elkaar gemaakte repen restjes. En mocht er dán nog steeds tijd over zijn dan is er nog een volle lappenkast (foto) en een plank vol ‘wims’(wil ik maken)! De patchworkwereld ligt nu aan mijn voeten!! Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mag ik er mee bezig zijn. Tussendoor fluistert dan wel even een stemmetje van ‘de was, de strijk en oeps, het is alweer etenstijd’, maar verder…quilten maar!Samen delen

Ik denk ook nog even aan al die mensen die niet zoals wij gezellig met zijn tweeën zijn en die de niet gekozen quarantaine alleen moeten doorbrengen. Hopelijk kunnen ook zij genieten van het quilten! Facebook helpt om samen iets te delen! Er is daar genoeg te lezen.

En niet te vergeten de quiltwinkels. Toch al moeilijk om in deze tijd van online kopen overeind te blijven. Hopelijk krijgen zij straks een hele berg bestellingen omdat al onze voorraden op zijn geraakt vanwege de coronacrisis! Want dan heerst er bij quilters een ander soort crisis….

 

Ans Kouwe-Ickenroth


Oproep : Heb jij ook een verhaal over hoe jij met jouw hobby de dagen vult ?  Mail ons daarover met een paar leuke foto’s. 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *