Het Quiltersgilde op het Textiel Plus Festival in Rosmalen

De tiende editie

Het afgelopen weekend (13-15 oktober 2022) vond het Textiel Plus Festival (TPF) plaats in het Autotron in Rosmalen. Het was een bijzondere bijeenkomst, want het festival vierde haar 10e jubileum! Het TPF richt zich op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht.

Verschillende landelijke textielverenigingen presenteerden zich tijdens het festival, namelijk: WeefnetwerkViltKontactGroepLOKK (Landelijke Organisatie voor Kant Kunst), MerkWaardig, Museum de Kantfabriek, en natuurlijk het Quiltersgilde.

 

 

Er was een Textielplein en een Art & Craft market en daarnaast kon je ervoor kiezen om een van de vele lezingen bij te wonen of een van de vele exposities te bekijken.

 

 

 

 

Het Textielplein

Op het Textielplein, georganiseerd door de stichting STIDOC, kon je een stukje mee borduren aan een merklap bij MerkWaardig, kantklossen bij LOKK, een viltwerkje maken bij de ViltKontactGroep, weven met het Weefnetwerk en de Boro techniek toepassen bij de stand van het Quiltersgilde.

 

 

 

Het Quiltersgilde heeft er maar liefst 12 nieuwe leden bij gekregen! Het Nederlandse Quiltersgilde is tot ver over de grenzen bekend en geliefd. De nieuwe leden kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België.

 

 

De Arts & Craft market

Op de arts & craft market was echt van alles te vinden: ateliers en kunstenaars die zichzelf presenteerden, galeriehouders en natuurlijk winkeliers. Het was een bonte verzameling waar je je ogen kon uitkijken naar al dat moois. Uiteraard waren er ook diverse quiltwinkels aanwezig.

 

 

De quiltjes van de EQA uitdaging “Waar is…”

Het Quiltersgilde exposeerde met een twintigtal quilts in het kader van de uitdaging “Waar is…” van de European Quilters Association (EQA). Helaas hingen de quilts niet in de buurt van de stand van het Quiltersgilde (die op het Textielplein stond), maar tussen de winkeliers op de Arts & Craft market. Er was wel een mooi plekje voor ze vrij gehouden.

 

 

 

 

Tot slot

Het was een groot succes. Ben je dit jaar niet geweest, dan zou je zeker de volgende keer  eens moeten gaan kijken. Wil je er meer over weten? Je kunt meer informatie over de diverse kunstenaars en veel foto’s vinden op de website van Textiel Plus Festival.

Ps: Met dank aan Harry Roelands voor een deel van de foto’s. Alle mooie, rechte foto’s zijn van Harry en de schuin genomen zijn van mij of van 1 van de mede-bestuursleden  :-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *