Quilten is ook een sport, workout met jubileumquilts

Onlangs hebben we de quiltjes gesorteerd voor de tentoonstelling van jubileumquilts ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het Quiltersgilde. Maar liefst 267 quilts in maten tussen 200 en 300 cm omtrek. Alle quilts hebben een nummer gekregen van 1 tot en met 267. Vervolgens hebben we de jubileumquilts onderverdeeld in categorieën op basis van de breedte. En vervolgens welke nummers dan in welke van de drie ruimtes kunnen hangen.

groeperen van de jubileumquilts op breedte

Dat betekende dat we daarna een aantal stapels moesten maken:

  • 1 voor de Grote of Lebuinuskerk;
  • 1 voor de Latijnse School;
  • 1 voor de Fermerie.


Stapelen per locatie

Daarnaast een stapeltje met quilts van medewerkers en bijzondere vormen die vrij in de ruimte mogen hangen.

Klaar maken voor de expostieTerwijl Gerda de cijfers opnoemde kropen Jannie en ik over de grond om de quiltjes te vinden en op de juiste stapel te leggen.

Daarna de stapels de trap af naar beneden, waar we ze in dozen verzamelden. Oprollen, in de doos leggen en de volle dozen naar de auto brengen om ze uiteindelijk in Nijkerk op het kantoor van het Quiltersgilde achter te laten.
Zo kunnen ze met de Quiltexpresse mee naar Deventer.

Workout


Kruipen, bukken, rekken, strekken en tillen, we hebben het allemaal gedaan en, dankzij het warme weer, de nodige druppels zweet geproduceerd. Echt een dagje sporten met quilts. En o, wat een prachtige inzendingen hebben we gezien. En wat een enorme verscheidenheid hoe de lapjes verwerkt zijn.

Jubileumquilts klaar voor verzending


Klaar voor verzending

Allemaal te zien tijdens de Algemene Tentoonstelling in Deventer van 6 tot en met 9 september a.s. Absoluut de moeite waard om te kijken en je te laten inspireren.

Alle informatie over de Algemene Tentoonstelling lees je hier.


Jannie de Breuk, Gerda Hoogland en Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *