2023 wordt een feestjaar voor het Quiltersgilde

Het Quiltersgilde bestaat dan 40 jaar en dat willen we met alle leden gaan vieren! Er zullen allerlei feestelijke festiviteiten plaatsvinden waaronder maar liefst twee tentoonstellingen en een wedstrijd voor alle categorieën op quiltgebied. Wij als Tentoonstellingscommissie zouden het geweldig vinden als heel veel leden een quilt insturen en er zo een feest voor iedereen van maken. Op de website van het Quiltersgilde staat alle informatie.

In dit blog alvast wat meer informatie over de Algemene Tentoonstelling en de wedstrijd.

Algemene Tentoonstelling 2023

Locatie:                Hart van Holland in Nijkerk

Datum:                woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023

Thema:                K L E U R R IJ K

Afmeting:           minimaal 300 cm in omtrek, maximaal 250 x 250 cm

Wij hebben als Tentoonstellingscommissie ons eerste overleg gehad in Nijkerk. In grote lijnen hebben wij het draaiboek vorm gegeven en ideeën ingebracht. Natuurlijk komen er weer winkels van onze adverteerders. Wij willen elke dag een goed doel de ruimte geven om zich te presenteren. Er komt een Make&Take tafel waar bezoekers even rustig kunnen gaan zitten en een quiltwerkje kunnen maken. De bibliotheek is aanwezig waar boeken kunnen worden geleend en ingeleverd. Dit is nog maar een greep aan ideeën die we gaan uitvoeren.

Gastexposities

De Tentoonstellingscommissie is druk bezig met ideeën voor gastexposities. Twee daarvan staan al vast.

De Moderne Quiltgroepen die inmiddels zijn opgericht krijgen tijdens de Algemene Tentoonstelling de kans om zich te presenteren. Alle groepen krijgen via de commissie Modern Quilten binnenkort de benodigde informatie.

De vele vrijwilligers van het Quiltersgilde gaan zich ook presenteren in een expositie. Op de Medewerkersdag die eind september is gehouden, hebben zij een zelfportret van stofjes gemaakt.

Wedstrijd

Je kunt niet alleen een quilt insturen voor het thema Kleurrijk of het thema Algemeen, je kunt daarnaast ook meedoen aan de wedstrijd met het thema is: ‘Gastvrijheid’.  Of je nu traditionele, eigentijdse, art- of moderne quilts maakt, iedereen kan insturen en meedoen. Alle informatie is te vinden op de website van het Quiltersgilde. Contactpersoon is Marjolein van der Eijk .

Het beeldmerk voor de Algemene Tentoonstelling in Nijkerk

Vind je het leuk als je themaquilt straks overal te zien is als beeldmerk?

Stuur dan uiterlijk 1 februari 2023 een volledig ingevuld aanmeldingsformulier  samen met een duidelijke foto van de totale quilt naar: ttcie@quiltersgilde.nl  In eerdere berichtgeving hebben we aangegeven dat het aanmeldingsformulier en de foto per post moest worden ingestuurd. Bij nader inzien vinden wij het toch makkelijker voor jullie als lid en voor ons als Tentoonstellingscommissie om alles digitaal te ontvangen. Eén foto van de totale quilt (minimaal 1 MB) is voldoende. De quilt moet wel af zijn.

Wil je niet in aanmerking komen voor een beeldmerkquilt, dan heb je nog tijd genoeg om de quilt te maken. De aanmelding voor de tentoonstelling moet uiterlijk 2 mei 2023 bij ons binnen zijn. Let op: omdat de Tentoonstellingscommissie de digitaal ingestuurde foto’s moet laten afdrukken voor de selectiecommissie is dit echt de uiterste datum.

Als je een leuke quilt hebt gemaakt die niet past in het thema Kleurrijk kun je deze ook aanmelden in de categorie Algemeen. Het aanmeldingsformulier is  te vinden op de website van het Quiltersgilde. Let er wel op dat ook voor deze categorie een minimale omtrek van 300 cm geldt.

Verdere informatie vind je op de website: Algemene Tentoonstelling – Quiltersgilde

Tunnel

Bij het afwerken van de quilt vragen wij aandacht voor de tunnel bovenin de quilt. Maak deze niet te smal maar minimaal 10 cm breed. Geen andere vormen van ophangen zoals driehoekjes in de hoeken, maar echt een tunnel over de hele breedte van de quilt.

Als de quilt 1 meter of langer is  adviseren wij om onderin ook een tunnel te maken en daarin een lat te schuiven. Dan hangt de quilt tijdens de tentoonstelling mooi strak.  Hier mogen eventueel voor de lat wel driehoekjes gebruikt worden.

Hoes

De hoes waarin de quilt wordt vervoerd via de Quiltexpresse vergt ook wat aandacht. Het is heel belangrijk dat de hoes aan de binnenkant een gladde voering heeft. Tijdens het opbouwen en afbreken van de tentoonstelling komt de quilt dan gemakkelijk uit en weer in de hoes. Een hoes mag niet te lang zijn want daar kunnen vrijwilligers over struikelen. Voor het maken van een perfecte hoes staat de beschrijving op de website .

Meehelpen aan het succes van de tentoonstelling?

Vele handen maken licht werk, een gezegde dat maar al te waar is. Daarom vragen wij leden in en rond Nijkerk ons te helpen bij de tentoonstelling.

Dat kan als werkgroeplid,  als medewerker tijdens de op- en afbouw of tijdens de openingsdagen. Tijdens de tentoonstelling hebben wij graag hulp van angels die rond lopen om te zorgen dat bezoekers de quilts niet aanraken.

Lijkt je dit wat, meld je dan aan via ttcie@quiltersgilde.nl en je ontvangt verdere informatie.

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier.

 

Voor alle vragen kun je  ons mailen: ttcie@quiltersgilde.nl

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *