Een lang gekoesterde wens werd werkelijkheid

Heel veel moderne quilts op Quiltcon

Vorige maand werd een lang gekoesterde wens werkelijkheid. Ik ben van 23 t/m 26 februari naar Quiltcon 2023 in Atlanta in de staat Georgia, VS geweest. Het was een fantastische reis.

 

Genieten

Quiltcon wordt jaarlijks georganiseerd door het Modern Quilt Guild en het is de grootste tentoonstelling van moderne quilts in de wereld. Dit jaar was het de 10e keer. Ik heb genoten van het allereerste tot het allerlaatste moment. De tentoonstelling werd gehouden in het congrescentrum AmericasMart in Atlanta en was verdeeld over 3 verdiepingen. Op de bovenste verdieping was het grootste deel van de tentoonstelling met alle categorieën modern quilten. Een absoluut walhalla waar ik de meeste tijd heb doorgebracht. Natuurlijk heb ik ook gewinkeld! Er waren 2 verdiepingen met winkels en quilt gerelateerde bedrijven.

 

Toegangskaartje

Ik kon op woensdag avond al mijn toegangskaartje halen. Ik had mij een paar maanden geleden geregistreerd en mocht  4 dagen lang gratis over de beurs dwalen. En ik had 4 lezingen uitgekozen.

Het ophalen was in een mum van tijd gebeurd. Ik hield de QR code uit de mail voor een cameraatje en hup daar gleed mijn toegangskaart met alle informatie uit de computer. Een loketje verder mocht ik een koordje uit zoeken en nog een tafel verder kreeg ik een Goodie bag, waar ik om de een of andere reden voor was uitgekozen. En ik was er blij mee, want de inhoud was niet te versmaden.

Vrijwilligers in zalm kleurige t-shirts waren overal aanwezig om vragen te beantwoorden, te helpen, de weg te wijzen of wat dan ook.

 

Donderdagmorgen begon het avontuur

 

 

Wat een mooie quilts heb ik gezien. En wat een verscheidenheid. Van elke quilt, die ik mooi vond heb ik 3 foto’s gemaakt. Een van de quilt, een van een detail en een van de beschrijving, die ernaast hing. Als je dit altijd in dezelfde volgorde doet, kun je van elke quilt altijd de maker terug vinden. Een tip uit het Quiltcon magazine, dat ik woensdag avond al had gekocht.

Behalve moderne quilts in elke categorie, die je kunt bedenken, waren er ook quilts gemaakt door een community, te herkennen aan dezelfde kleurstelling, die vooraf was vastgesteld. Er waren ook groepsquilts, gemaakt door een bee of meer dan 3 personen.

En quilts gemaakt door jongeren van onder de 18. Deze groep mocht geholpen worden door ‘iemand, die buiten de leeftijdscategorie’ valt. Zo’n leuke manier om een ouder iemand te beschrijven!

Mooie ontmoetingen

 

Ik heb ook ontzettend veel mensen ontmoet. En met heel veel mensen een praatje gemaakt. Amerikanen zijn echt heel communicatief en dat is heel gezellig. Sta je voor een quilt, gewoon te kijken, begint er iemand tegen je te praten. “Mooi he! Zo knap gemaakt. Moet je het quiltwerk zien!”  En voor je het weet ben je 5 minuten verder.

Ook als ik even ergens even ging zitten. “Ben je ook zo moe? Ik heb geen benen meer”. ‘Hallo, hoe is het er mee, waar komt je vandaan?” Dit laatste is eigenlijk de standaard begroeting van iedereen, die je tegenkomt. Want de bezoekers komen overal vandaan. Uit het hele grote land en ook van uit de hele wereld. Ik heb Esther Frenzel ontmoet, de andere Nederlandse deelneemster. Duitste MQG leden, quilters uit Florida, Texas en Californie. Bij het eten ontmoette ik twee Canadese dames. Een van hen, Cathy Mitchell, komt uit Ailsa Craig. Zij heeft in 2011 mede de quiltshow georganiseerd waar Nederland het gastland was. Zij kende een aantal Nederlandse quiltsters, die er waren geweest en heeft met sommigen van hen nog contact. Ongelooflijk dat we gemeenschappelijke kennissen hadden!

 

Lezingen en winkels

 

Ik ben elke avond naar een lezing geweest. De leukste vond ik de lezing van Tara Faughnan, met als titel ‘Value Creats the Design’. Het begint mij eindelijk te dagen, waar dit over gaat en waarom het zo belangrijk is.

Ook de winkels waren leuk. Ik ben o.a bij Crimson Tate geweest, een quiltwinkel uit Indianapolis, die ik vorig jaar bezocht heb tijdens de reis met Laura Strating. Zij waren bereid mij een BOM, die in Europa niet te krijgen is, in een keer op te sturen. Super leuk dat ik die BOM nu kan maken en heel fijn dat mij heel veel portokosten worden bespaard.

Dus ging ik even langs om persoonlijk dank-je-wel te zeggen! Ik werd direct in de armen gesloten in een hele grote dikke ‘hug’  (dat mocht van mij, want ik had een sticker op mijn toegangskaart, die zei dat ik dat wel wilde) door de vrolijkste en meest luidruchtige quiltwinkel eigenaar van de show en waarschijnlijk van de hele wereld, Heather Givans. Ik kreeg ook meteen een sticker met ‘Bestie’ op geplakt. Zo leuk! De hele sfeer tijdens de show was vrolijk, opgewekt, ontspannen. Ongelooflijk. En ik was niet de enige die dit opmerkte.

Ik heb genoten van deze reis. Van alles. De quilts, de winkels, de mensen, de fantastische organisatie, de vele vrijwilligers, de vele plekken om even te zitten, de leuke ontmoetingen.

Ik heb gewoonweg een vracht aan fantastische herinneringen!

 

Hartelijke groet,

Marina Brito de Campos

Moderne Quiltgroep MOQing Birds

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *